Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi CAS judeţene vor fi DESFIINŢATE VIDEO

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, marţi, că Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene şi Casele de Asigurări de Sănătate Publică judeţene vor fi desfiinţate în următoarele zile. Prezent la Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, Nicolăescu a afirmat că direcţiile de sănătate publice judeţene consumă 10% din fondul de administrare al Ministerului Sănătăţii, iar economiile ce vor fi făcute prin desfiinţarea lor vor fi dirijate către programele naţionale de sănătate.

RomaniaTV.net
12 mart. 2013, 08:14
Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi CAS judeţene vor fi DESFIINŢATE VIDEO

Restructurarea aparatului birocratic din Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi Casele de Sănătate judeţene este una dintre soluţiile Ministerului Sănătăţii la solicitarea premierului Victor Ponta de a reduce cu 15% cheltuielile de personal şi cele cu bunuri şi servicii.

Eugen Nicolăescu a precizat că măsura desfiinţării Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene şi caselor de asiguări de sănătate publică judeţene va aduce economii la buget, iar banii economisiţi vor ajunge astfel la pacienţi prin programele naţionale de sănătate, spune el.

În urma acestor decizii, sute de angajaţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică şi Caselor de Asigurări de Sănătate vor fi disponibilizaţi. În condiţiile în care la Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate sunt în jur de 3.300 de salariaţi, iar la Direcţiile de Sănătate, circa 5.000.

„După calculele pe care le-am făcut, probabil, din toate posturile astea, o cotă de 5-8 % va însemna şi reducere efectivă de posturi. Calculele nu le-am terminat. Vor fi gata în două-trei zile. Eu nu ştiu de ce atât de multă agitaţie şi emoţie pentru o acţiune care, din punctul meu de vedere, eficientizează activitatea, perfecţionaeză managementul şi asuce mai mulţi bani pentru oameni. Cred că acei oameni care vor trebuie să plece acasă vor găsi acoperirea legală, necesară să nu aibă de suferit”, a declarat Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Declaraţiile au fost făcute la Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România şi Colegiul Medicilor din România.

În zilele următoare este aşteptat ca Ministerul Sănătăţii să emită un proiect de lege şi apoi să fie pus în dezbatere publică. Ministrul Nicolăescu a ţinut să precizeze că are prijinul Guvernului privind aceste măsuri.

Premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor să prezinte propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielilor cu personalul şi a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, solicitarea fiind formulată în şedinţa de miercuri a Guvernului, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.