Nicolăescu, PNL: Comisia de anchetă pentru referendum nu va ancheta procurorii

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a declarat, la România TV, că membrii comisiei de anchetă privind săvârşirea de posibile abuzuri de către procurori faţă de cetăţenii pe care i-au audiat nu-i vor ancheta pe procurori, ci doar vor asculta cetăţenii care cred că au fost abuzaţi.

RomaniaTV.net
07 sept. 2012, 15:15
Nicolăescu, PNL: Comisia de anchetă pentru referendum nu va ancheta procurorii

Liberalul a negat că formarea comisiei de anchetă pe care au propus-o liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, are ca scop anchetarea procurorilor.

„Avem foarte multe sesizări din partea cetăţenilor că au fost agresaţi, abuzaţi de procurori. Noi nu putem ancheta procurorii (…) Noi dorim să instituim o comisie de anchetă la Senat în care să stăm de vorbă cu cetăţenii şi pe baza discuţiilor vom avea o concluzie şi abia atunci vom cere CSM să aibă un punct de vedere: procurorii au abuzat cetăţenii sau cetăţenii au abuzat procurorii?”, a declarat Nicolăescu.

Acesta a precizat că este posibil ca persoanele audiate să fie ascultate la domiciliu de către parlamentarii din comisie. „O idee a fost ca membrii comisiei să meargă în acele localităţi în care au fost cele mai multe sesizări. Comisia va prezenta un raport în plenul Senatului ce va fi apoi trimis CSM care sper că, de data asta, va uita că îl reprezintă pe Traian Băsescu”, a comentat Nicolăescu.

Judecătorul Cristi Danileţ, membru în CSM, a spus că demersul parlamentarilor este justificat atâta vreme cât nu sunt anchetaţi procurorii. „Cu această precizare ne-am lămurit pentru că domnii parlamentari au realizat că nu pot cerceta magistraţi şi actele lor. Dacă vor să primească petiţii, pot să o facă, dar aceste documente nu trebuie trimise la CSM, ci la Inspecţia Judiciară”, a declarat Danileţ pentru România TV.