Nicolăescu: Cepoi a făcut bine, când ai probleme nu accepţi funcţii

Liderul PNL Eugen Nicolăescu a declarat că demisia lui Vasile Cepoi de la Sănătate închide un subiect delicat pentru minister, precizând că acesta nu ar fi trebuit să accepte postul dacă ştia că are "probleme", liberalul precizând că acum nu este interesat de această funcţie.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 17:02
Nicolăescu: Cepoi a făcut bine, când ai probleme nu accepţi funcţii

„Atunci când ai o mare problemă de imagine cred că pentru a nu pune o umbră negativă pe activitatea ministerului o cale de a ieşi din această situaţie complicată este demisia. De aceea, cred că domnul Cepoi a făcut bine că a luat această decizie„, a declarat Nicolăescu, întrebat cum vede gestul de luni al lui Cepoi.

Potrivit lui Nicolăescu, e mai bine este să nu accepţi o funcţie de conducere atunci când ştii că ai probleme, pentru că acestea se răsfrâng asupra domeniului pe care îl vei coordona.

„Şi aşa domeniul Sănătăţii este un domeniu destul de sensibil, destul de vulnerabil, cu destul de multe aspecte negative, cu o percepţie negativă foarte mare. Să mai pui asupra lui şi o imagine asupra modului în care tu te comporţi să spunem e deja foarte mult. De aceea e bine că se închide acest subiect aici”, a mai susţinut Nicolăescu.

Întrebat dacă ar fi interesat să preia ministerul, având în vedere că a mai coordonat acest domeniu în perioada guvernării Tăriceanu, Nicolăescu a spus: „Nu sunt interesat în acest moment de ministerul Sănătăţii”.

Vasile Cepoi a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii, Raed Arafat preluând prerogativele ministeriale. Cepoi a cerut premierului să fie eliberat din funcţie, iar premierul a acceptat.