Nicolae Timofti este noul preşedinte al Republicii Moldova VIDEO

După 917 zile de interimat, Republica Moldova are un nou preşedinte. Nicolae Timofti, candidatul propus de Alianţa pentru Integrare Europeană, în vârstă de 62 de ani, a întrunit voturile necesare din partea Parlamentului şi a devenit astfel preşedintele Republicii Moldova. Timofti a avut şi susţinerea socialiştilor. Comuniştii au boicotat votul şi au anunţat proteste de stradă.

RomaniaTV.net
16 mart. 2012, 09:29
Nicolae Timofti este noul preşedinte al Republicii Moldova VIDEO

Nicolae Timofti, unicul candidat la preşedinţia Republicii Moldova, a fost ales de Parlament cu votul a 62 de deputaţi, în condiţiile în care avea nevoie de voturile a 61 din totalul de 101 membri ai Parlamentului moldovean. Potrivit publika.md, deputaţii comunişti nu au participat la vot şi susţin că votul a fost „o farsă”.

În discursul său din Legislativ, Nicolae Timofti a pledat pentru integrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova, dar a vorbit şi despre soluţionarea pe cale paşnică a conflictului transnistrean. Timofti a mai spus că va media între putere şi opoziţie, a căror relaţie este de o ostilitate avansată.

Nicolae Timofti a candidat din partea Alianţei pentru Integrare Europeană, are 62 de ani, este preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii şi activează de peste 30 de ani în sistemul judecătoresc din Republica Moldova.