Nici apartamentele la jumătate de preţ nu mai au căutare în Bucureşti

Cei care doresc să cumpere o proprietate imobiliară în această perioadă ar putea să o facă, mult mai mai ieftin, apelând la serviciile unui executor judecătoresc. Aceştia îmbie clienţii cu preţuri mai mici cu până la 20% decât oferta existentă pe piaţă. Cine refuză prima ofertă poate cumpăra cu încă 25% mai ieftin.

05 dec. 2011, 08:36
Nici apartamentele la jumătate de preţ nu mai au căutare în Bucureşti

Clienţii de proprietăţi imobiliare executate silit nu se lasă uşor înduplecaţi, refuzând de cele mai multe ori chiar oferte cu 20% mai mici decât preţurile existente pe piaţă, asta la prima licitaţie.

Nicio proprietate imobiliară nu se vinde de la prima licitaţie, chiar dacă preţurile sunt şi cu 20% mai mici ca cele existente pe piaţă. Clienţii ştiu că după prima licitaţie preţul proprietăţii scade cu 25%. În acel moment apar şi cumpărătorii mai hotărâţi. Nu putem să vindem pe preţ derizoriu. Organizăm eventual alte termene”, a spus pentru RTV.net Paula Somaldoc, executor judecătoresc.

Cele mai căutate proprietăţi rezidenţiale, de către puţinii clienţi, sunt cele situate în zone mai bune. „Nu sunt cumpărători pentru ofertele imobiliare executate silit. Sunt foarte puţini clienţi şi aceştia se interesează de oferte centrale, indiferent dacă sunt case sau apartamente”, a spus Violeta Pârvan, executor judecătoresc.

Potrivit agenţiilor imobiliare, preţul ofertelor aflate în executare silită sunt mai mici şi cu până la 50%. „Preţul de pornire a licitaţiei pentru un apartament cu două camere situat la parterul unui bloc vechi din Berceni, cu o suprafaţă utilă de 45 de metri pătraţi, este de 35.800 euro, adică 795 euro metrul pătrat util. Spre comparaţie, preţul mediu solicitat de proprietari pentru apartamente vechi cu două camere din Berceni este de 53.000 euro, cu 48% mai mult”, explică Daniel Crainic, administrator www.imobiliare.ro.