NEGOCIERI EŞUATE. Dan Diaconescu: Guvernanţii nu vor să ne ia banii şi să redeschidă Oltchim

Dan Diaconescu a declarat vineri seara, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei, după eşecul unei noi runde de negocieri privind preluarea Oltchim, că oferă Guvernului un termen de 48 de ore pentru a găsi o soluţie pentru ca acesta să plătească salariile muncitorilor din combinat. El i-a acuzat pe guvernanţi că nu vor să-i ia banii. "Am un extras de cont care atestă că avem banii", a spus Dan Diaconescu.

RomaniaTV.net
28 sept. 2012, 19:44
NEGOCIERI EŞUATE. Dan Diaconescu: Guvernanţii nu vor să ne ia banii şi să redeschidă Oltchim

„Noi vrem să salvăm combinatul, vrem să dăm banii, guvernanţii nu vor să ne ia banii şi guvernanţii nu vor să redeschidă acest combinat. (…) Noi oferim din acest moment 48 de ore Guvernului actual să găsească o soluţie prin care noi luni dimineaţă, la prima oră, să plătim salariile muncitorilor din combinat. Chiar dacă guvernanţii nu vor să semneze contractul de privatizare noi vom da salariilor, iar apoi Guvernul va trebui să găsească o soluţie”, a declarat Dan Diaconescu.

Patronul OTV afirmă că deţine în conturi separate cei 45 de milioane de euro pentru preluarea Oltchim.Am fost la una dintre băncile comerciale din România, am prezentat documentele respective, am cerut să scot din cont aproximativ cât a vrut polonezul (PCC, n.r.) să dea pe combinat. Banca a spus că nu poate elibera banii azi (vineri, n.r.), fiind o sumă considerabilă, dar în cursul zilei de luni banca noastră ne va elibera o sumă care să fie suficientă muncitorilor de la Oltchim să poată trăi de acum încolo”, a precizat DD.

Negocierile dintre Dan Diaconescu şi avocaţii săi şi reprezentanţii Ministerului Economiei s-au blocat vineri seară, potrivit unor surse, din cauză că DD nu ar fi oferit o dovadă că dispune de banii necesari preluării Oltchim.

„Guvernanţii preferă să facă un circ mediatic insistând pe faptul că nu am arătat banii sau că nu i-aş avea. Guvernul a încălcat toate normele comerciale prezentând o parte din documentaţia noastră bancară. Am un extras de cont care atestă că avem banii. Nu vrem ca aceşti bani pe care îi vom plăti la salariaţi să ajungă în borduri şi în panseluţe, cum s-a întâmplat de 22 de ani încoace”, afirmă Dan Diaconescu.

Totuşi, patronul OTV a declarat că nu îşi va retrage oferta depusă pentru privatizarea Oltchim. „Nu ne retragem oferta. Cererile noastre nu au fost discutate toate astăzi (vineri, n.r.) pentru că s-a propus sistarea discuţiilor până luni„, a spus DD.

„Astăzi (vineri, n.r.) am depus o nouă dovadă în acest sens, am prezentat o nouă probă că avem în cont mai mult decât am licitat şi banii necesari pentru continuarea activităţii. Am fost la sediul Eximbank, din păcate, conducerea a fost schimbată ieri şi este o conducere interimară care până luni dimineaţă sperăm că va trimite toate dovezile necesare”, a mai spus Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu a mai afirmat că alături de el se află un grup important din industria petrochimică care va conduce combinatul Oltchim: „Asta ca să nu mai fim acuzaţi că nu ne pricepem în domeniu.”

Citeşte şi Constantin Roibu: Dan Diaconescu mi-a propus să mă întorc la Oltchim

Citeşte şi Cine sunt miliardarii care l-au refuzat pe DD. Vezi lista firmelor la care a apelat patronul OTV