Neglijenţa medicilor curmă vieţi. O fetiţă de 4 ani a murit în urma unei banale fracturi

O fetiţă în vârstă de patru ani a murit după o banală căzătură pe gheaţă. Rând pe rând, medicii din Bistriţa şi Năsăud au tratat-o cu superficialitate, iar copila a murit pe masa de operaţie, la Cluj.

15 ian. 2013, 11:27
Neglijenţa medicilor curmă vieţi. O fetiţă de 4 ani a murit în urma unei banale fracturi

În spitalele din România banalele fracturi pot ajunge să provoace moartea. Este cazul unei copile de numai patru ani, din Bistriţa, care a murit pe masa de operaţie, după ce medicii din două spitale au tratat cu superficialitate o fractură suferită în urma unei căzături pe gheaţă.

În timpul vacanţei de iarnă, fetiţa a căzut pe gheaţă şi s-a lovit la un picior. Părinţii au dus-o imediat la un spital din Bistriţa, unde doctorii au consultat-o şi au trimis-o acasă, spunând că nu are nimic grav. Durerile au devenit, însă, tot mai puternice, astfel că părinţii au dus-o pe micuţă la spitalul din Năsăud, unde a fost diagnosticată cu fractură şi i-a fost pus piciorul în ghips.

Reveniţi acasă, părinţii copilei au constatat, însă, că piciorul începe să se umfle şi că durerile se intensifică şi au dat fuga cu fetiţa la spitalul din Cluj-Napoca. Acolo, diagnosticul medicilor a fost unul crunt: piciorul era suprainfectat şi trebuia amputat, aşa că au băgat-o pe micuţă direct în sala de operaţii. Fetiţa de patru ani nu a rezistat, însă, intervenţiei şi a murit chiar pe masă.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj, Călin Lazăr, fetiţa a ajuns în unitate luni după-amiază, cu simptome de şoc septic din cauza rănii de la piciorul stâng, iar în timpul intervenţiei chirurgicale ea făcând stop cardiac, organele vitale fiindu-i afectate.

„Luni după-amiază s-a prezentat, adusă de părinţi, o fetiţă de 4 ani, cu stare generală modificată, cu semne de şoc septic, probabil o septicemie, cu punct de plecare un hematom al gambei stângi, suprainfectat. Având în vedere starea gravă încă de la internare, a fost dusă direct în sala de operaţie, unde, la intrare, a făcut stop respirator, a fost intubată şi ventilată, în paralel s-a făcut incizia leziunii la nivelul gambei, de unde s-a observat apariţia puroiului şi leziunile de fascită necrozantă”, a spus sursa citată.

Tragedia vine la doar câteva zile după ce un bărbat de 40 de ani a murit în condiţii similare, în urma unei fracturi la umăr.