Nebunia publicităţii: Un britanic a dat 50.000 de lire sterline pe fotografia unei cabane dărăpănate

Un om de afaceri din Marea Britanie, care lucrează în domeniul ipotecilor imobiliare, i-a oferit unui fotograf 50.000 de lire sterline pentru o fotografie cu o cabană de pe plajă, abandonată şi aflată în ruină. Bărbatul a investit uluitorea sumă, mai mare de trei ori decât valoarea cabanei, pentru a o folosi pe post de material publicitar turistic.

RomaniaTV.net
19 apr. 2012, 20:09
Nebunia publicităţii: Un britanic a dat 50.000 de lire sterline pe fotografia unei cabane dărăpănate

Londonezul Simon Lance Burgess s-a îndrăgostit de cabana ce nu făcea nici doi bani, imediat ce a văzut-o în fotografia realizată în urmă cu  şase ani de fotograful Andrew Areoff. Fotograful luase imaginea, pe care a intitulat-o sugestiv „Dărăpănată, dar nu de nereparat”, pentru a o folosi într-un proiect menit să atragă atenţia asupra frumuseţii zonei de coastă din Essex.

Burgess i-a plătit lui Areoff 50.000 de lire sterline pe fotografie, fără ca el să îi ceară acest preţ. „Fotografia ca artă este fantastică. Dar în cele mai multe cazuri este foarte greu să faci bani din asta. Pînă de curând”, a declarat fotograful în vârstă de 36 de ani, care trăieşte în Essex împreună cu soţia şi copilul lor.

Areoff, care obişnuieşte să îşi vândă online cele mai preţioase fotografii cu aproximativ 2.000 lire sterline bucata, a spus că a fost uimit de suma pe care i-a oferit-o Burgess, care era de trei ori mai mare decât valoarea actuală a cabanei renovate. „Este fantastic. fac asta de 15 ani şi cred că până acum am investit peste 20.000 de lire sterline numai în echipamentele fotografice”, a dezvăluit Areoff publicaţiei Daily Mail. El a dat de înţeles că nu i s-a urcat succesul la cap şi că va continua să lucreze şio să vândă fotografii ca şi până acum, „pentru că nu toată lumea are o grămadă de bani de cheltuit pe o fotografie”.

Cu fotografia achiziţionată, Burgess are planuri mari de promovare a turismului în zonă. El a dezvăluit că imaginea respectivă de pe  plaja Thorpe Bay, din Essex, va fi inclusă în pliante turistice şi de promovare a investiţiilor în zonă.