Ne vom bucura de o vreme frumoasă, dar ploile îşi pot face apariţia. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Meteorologii prognozează pentru următoarele zile o vreme frumoasă şi caldă, pentru marea parte a ţării, însă norii care acoperă, pe alocuri, cerul vor lăsa ploi puternice, cu fulgere şi tunete.

20 mai 2013, 14:38
Ne vom bucura de o vreme frumoasă, dar ploile îşi pot face apariţia. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Marţi putem vorbi despre o vreme în general frumoasă ca aspect în majoritatea regiunilor, pentru că norii împart cerul cu soarele, fără prea mari şanse de precipitaţii. Exceptie fac, mai ales după-amiază, regiunile estice şi zonele montane, unde norii strâng temporar rândurile şi aduc pe arii restrânse averse însoţite de fulgere şi tunete. Situaţia se va schimba marţi noapte în jumătatea vestică, unde înnorările sunt tot mai accentuate. Apar din nou ploile, izolat mai însemnate şi chiar condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi de la 21, 23 grade în Maramureş şi în dealurile de vest până la 32 grade în Lunca Dunării.

În Capitală, marţi este o zi ca de mijloc de vară. Cerul va fi variabil, dar norii care se pot înmulţi temporar nu au prea multe şanse să lase ploi. Vântul nu trece de modera, iar la amiază aşteptăm 30, poate chiar 31 grade.

Citeşte şi Vremea va fi schimbătoare, cu furtuni, pe alocuri. Vezi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Miercuri, vremea va fi în general instabilă, adica nori groşi acoperă temporar cerul şi în majoritatea zonelor vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua aspect de vijelie. Izolat, ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. Din punct de vedere termic, vremea rămâne deosebit de caldă în sudul şi în sud-estul ţării, ceea ce înseamnă maxime de la 22 grade în nord-vest şi pe litoral până la 32 grade în Lunca Dunării.

Miercuri, vremea va fi în continuare călduroasă pentru data din calendar şi în Bucureşti. Dacă în primele ore ale zilei soarele domină peisajul meteorologic, după-amiază şi în prima parte a nopţii norii câştigă tot mai mult teren şi aduc averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30, 32 de grade, cu 6,7 grade mai cald decât în mod normal.

Şi joi vremea va fi în general instabilă. Temporar, norii cu mare dezvoltare verticală acoperă cerul în mai toate regiunile şi pe arii extinse vor cădea averse care vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijlelie. De asemenea, vor fi si condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi de la 18, 20 de grade în Banat, unde vremea e uşor mai răcoroasă decât în mod normasl până la 32, 33 de grade în estul Munteniei şi sudul Moldovei, unde vorbim încă despre o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă.

Bucureştenii au parte joi atâta de vreme călduroasă, cât şi de instabilitate atmosferică destul de accentuată. Cerul se înnorează temporar şi mai ales după-amiază vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. La amiaza vor fi 31 grade în termometre.

Vineri, ploile se retrag spre nord, nord-vest, dar peste zi vor fi averse slabe, pe arii restrânse, şi în sud-est. Vântul suflă mai alert în sud şi la munte, iar maximele caracterizează o vreme răcoroasă, în timp ce în restul ţării vorbim despre valori apropiate de cele normale, adica între 16 şi 26 grade.

În weekend, temperaturile revin la valori mai apropiate de normalele datei din calendar, ba chiar sunt mai mari în sud şi sud-est. Mai plouă local în vest, în centru şi în nord, dar pe arii restrânse mai cad averse şi restul ţării.