NE DROGĂM CU MÂNCARE. Mii de alimente conţin substanţe care dau DEPENDENŢĂ

Nutriţioniştii ne avertizează că în mii de alimente, precum dulciuri, mezeluri sau sucuri se găsesc substanţe care pot fi adevărate droguri. Astfel, devenim dependenţi şi simţim nevoia să consumăm aceste produse în permanenţă.

14 dec. 2012, 07:00
NE DROGĂM CU MÂNCARE. Mii de alimente conţin substanţe care dau DEPENDENŢĂ

Arată bine, sunt gustoase, dar conţin aditivi periculoşi care ne fac dependenţi. Cunoscutul nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi arată că în dulciuri, sucuri, biscuiţi sau mezeluri sunt introduse substanţe care pot fi considerate adevărate droguri. Mai exact aditivii folosiţi în alimentaţie fac mâncarea mai gustoasă, însă nu şi săţioasă.

Adică oricât am mânca senzaţia de foame nu trece şi simţim nevoia să consumăm o cantitate mai mare din acel produs. Nutriţionistul mai arată că astfel de produse dezvoltă un comportament compulsiv, asemenea persoanelor drogate.

Printre subsanţele periculoase se numără glutamatul, sau întăritorul de gust cum i se mai zice. Acesta dă impresia creierului că acel aliment este foarte gustos. Acelaşi lucru se întâmplă cu îndulcitorii şi coloranţii artificiali pe care îi găsim în special în dulciuri şi sucuri.