NAŞTEREA BEBELUŞULUI REGAL a generat peste 25.300 de mesaje pe minut pe Twitter

Anunţul făcut luni seară la Londra referitor la naşterea bebeluşului regal a generat peste 25.300 de mesaje pe minut pe Twitter, în momentul în care a fost înregistrat vârful de activitate pe această platformă de microblogging, evidenţiind astfel interesul uriaş al oamenilor pentru acest eveniment.

23 iul. 2013, 11:32
NAŞTEREA BEBELUŞULUI REGAL a generat peste 25.300 de mesaje pe minut pe Twitter

„Hashtag-ul #RoyalBaby a fost utilizat de peste 900.000 de ori” după internarea lui Kate, ducesa de Cambridge, luni dimineaţă la spitalul St. Mary din capitala britanică”, se afirmă în comunicatul emis de platforma Twitter, citat de AFP, informează Mediafax.

Informaţia referitoare la naşterea bebeluşului a fost menţionată de peste 2 milioane de ori în mesajele postate pe Twitter. „Vârful conversaţiilor pe Twitter despre acest subiect a fost înregistrat la 20.37 (19.37 GMT, n.r.), la câteva minute după anunţul despre naşterea bebeluşului, cu peste 25.300 de tweet-uri pe minut”.

Clarence House, secretariatul cuplului princiar, a participat la această frenezie pe internet, postând mesaje despre internarea ducesei Catherine la maternitate şi continuând cu anunţul despre naşterea unui băieţel, o informaţie care a fost preluată de peste 15.000 de ori.

Ducesa de Cambridge a născut luni la Londra, la ora locală 16.24 (18.24, ora României), un băieţel de 3,79 kilograme, care ocupă poziţia a treia în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii. Kate şi soţul ei, prinţul William, au petrecut noaptea la spital alături de fiul lor, care se simte bine.

Câteva sute de jurnalişti se aflau în continuare marţi dimineaţă în faţa maternităţii londoneze, sperând să surprindă primele imagini cu bebeluşul regal, la externarea acestuia.

Palatul Buckingham a refuzat să precizeze momentul în care bebeluşul şi mama sa vor părăsi spitalul St. Marry. „Acest lucru depinde de părinţi şi de avizul medicilor”, a precizat un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham.

Citeşte şi: Reacţia Prinţului Charles la vestea naşterii primului său nepot