Năstase n-a văzut încă o celulă adevărată de închisoare. Vezi în ce condiţii stă la Jilava

Fostul premier Adrian Năstase este pacient al Spitalului Penitenciar Jilava. Deşi condiţiile din penitenciar sunt acceptabile, Năstase simte lipsa atât a familiei, cât şi a libertăţii. Susţinătorii săi continuă să posteze mesaje de încurajare pe pagina de Facebook a lui Andrei Năstase.

RomaniaTV.net
04 aug. 2012, 18:53

Deşi nu se compară cu luxul de acasă, fostul premier poate spune că se bucură de condiţii decente. Jurnaliştii de la Libertatea scriu că fostul premier împarte salonul cu încă un deţinut. Camera are grup sanitar propriu. Pe hol este un telefon fix şi îşi poate face cumpărături de la un magazin aflat în penitenciar.

Năstase poate lua masa de trei ori pe zi, la cantină. Bucătarii pregătesc în fiecare zi cinci meniuri diferite, adaptate afecţiunilor bolnavilor. Când va fi mutat într-o celulă, fostul premier nu va mai beneficia de aceleaşi condiţii şi ar putea împărţi camera chiar şi cu 24 de deţinuţi.

Adrian Năstase nu este singur. Este sprijinit atât de familie, cât şi de prieteni, iar pagina de Facebook a fiului cel mare, Andrei Năstase, a devenit un adevărat grup online de susţinere.

„Important este că Adrian Nastase are foarte mulţi oameni alături de el. Oameni care îi transmit tot felul de mesaje, îi doresc tot binele, observă şi sunt alături de el. Eu sunt dispus să fac orice posibil să îl aduc pe tatăl meu acasă”, declara cu ceva timp în urma Andrei Năstase.

Adrian Năstase este încarcerat de aproape o lună şi jumătate. După 8 luni de detenţie, poate cere eliberarea pentru bună purtare.