Năstase, interviu înainte de a se împuşca: 2012, un an al sfârşitului şi al începutului

Adrian Năstase împlineşte vineri 62 de ani. Fostul premier a oferit miercuri, cu câteva ore înainte de încercarea sa de a se sinucide, un interviu pentru Jurnalul Naţional, cu ocazia zilei sale de naştere, de vineri.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 08:35
Năstase, interviu înainte de a se împuşca: 2012, un an al sfârşitului şi al începutului

Jurnalul Naţional a pregătit, miercuri, un interviu cu Adrian Năstase pentru rubrica „Astăzi este ziua ta”, ce urma să fie publicat vineri, când Năstase împlineşte 62 de ani. Articolul a fost publicat, însă, joi, în urma evenimentelor.

Adrian Năstase povesteşte în interviu că a vorbit despre viaţa sa pe Facebook, pe blogul său şi pe site-ul de internet, pentru ca lumea să afle mai multe despre el. De exemplu, spune Năstase, el nu este pasionat doar de tablouri, ci şi de apicultură, şi-a petrecut copilăria în vie, la cules de struguri şi atunci când se află la Cornu încearcă să aibă o viaţă cât mai normală.

Peste 365 de zile mi-aş dori să văd un om mai puternic şi mai energic ca la 62 de ani şi mai puţin înţelept ca la 64 de ani. Iar în toate aceste zile sper să am, cât mai mult posibil, familia alături de mine„, a spus Năstase.

Adrian Năstase a precizat că, din punct de vedere profesional, politic, nu are ce regreta.

Fiecare decizie pe care am luat-o trebuie privită în contextul mai amplu al acelor vremuri, iar istoria va avea grijă, sunt convins de asta, să aducă ordine la nivelul percepţiei publice, în acest sens. Pentru că, în cazul meu, argumentele politice se bazează pe cifre, pe rezultate, nu pe vorbărie politicianistă sau propagandă”, a spus politicianul.

Dacă ar fi să regret, însă, ceva, trecând din planul profesional în plan personal, este transferul vendettei politice asupra familiei mele„, a precizat Adrian Năstase.

Referindu-se, probabil, la condamnarea sa la 2 ani de închisoare, Năstase a spus că nimeni nu îi va aduce înapoi toţi anii în care putea oferi mai mult celor din jurul său. „Din acest punct de vedere, anul 2012 este un an al schimbărilor, un an al sfârşitului şi, totodată, al începutului„, a precizat politicianul.

Adrian Năstase a încercat miercuri seară să se sinucidă, împuşcându-se în gât, după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa pentru a-l duce în arest, în urma condamnării la doi ani de închisoare cu executare.