Năstase: În ianuarie, cel mai târziu în februarie 2013 voi ieşi din penitenciar

"Nu am aşteptat (şi nu aş accepta) să mă scoată din închisoare nici Băsescu (prin graţiere), nici Barroso, nici Ponta, scrie fostul premier Adrian Năstase pe blog.

RomaniaTV.net
03 dec. 2012, 17:03
Năstase: În ianuarie, cel mai târziu în februarie 2013 voi ieşi din penitenciar

Într-o postare intitulată „Mesaj pentru o necunoscută”, Adrian Năstase asigură că va ieşi din penitenciar legal, fără ajutor, cel mai târziu în februarie 2013. Fostul premier este convins însă că România va avea de suferit şi va rămâne cu o „pată ruşinoasă” în urma condamnării sale politice.

„Zilele trecute, la Brăila, la o întâlnire electorală, o femeie dinmulţime l-a întrebat pe Victor Ponta: Pe Năstase când îl scoateţi deacolo?. O întrebare care ascundea şi nemulţumirea pentru condamnare, dar şi regretul de a nu fi împreună în campania electorală – aşa cum s-a întâmplat în ultimii 20 de ani. Cel puţin aşa mi s-a părut mie. Victor Ponta a dat un răspuns care a fost comentat negativ de câţiva ziarişti: „Îl vom scoate”! Ulterior, a făcut mai multe precizări, fireşti.

Întrebarea acelei femei, necunoscute, din Brăila, m-a emoţionat. Pentru numeroase motive. Aş vrea să îi spun că nu am aşteptat (şi nu aş accepta) să mă scoată din închisoare nici Băsescu (prin graţiere), nici Barroso. Nici Ponta, dacă ar dori, nu ar putea să facă lucrul ăsta. Această condamnare politică, comandată de Băsescu, va rămâne însă în istoria României, ca o pată ruşinoasă. În principiu, în ianuarie, cel mai târziu în februarie, anul viitor, voi ieşi din penitenciar – în mod „regulamentar”, fără nici un ajutor. Voi dori, atunci, Stimată necunoscută, să vin la Brăila şi să vă mulţumesc pentru acest gest, simplu, de solidaritate.

P.S. Până atunci, la votul din 9 decembrie, votaţi şi în numele meu, împotriva lui Traian Băsescu.”