NASA şi Lego se joacă cu un altfel de internet

Cu toate că implicarea celor de la LEGO pare ruptă din altă lume când vine vorba de NASA, în urmă cu câteva zile se pare că a avut loc un experiment care a implicat tehnologia ambelor companii.

RomaniaTV.net
11 nov. 2012, 11:38
NASA şi Lego se joacă cu un altfel de internet

Pe un canal de comunicaţii mai special, Agenţia Spaţială Europeană împreună cu NASA a reuşit să controleze sau mai bine zis să interacţioneze cu un robot LEGO folosind un altfel de internet. Experimentul, realizat de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale a folosit ca şi canal de comunicaţii un sistem intitulat DTN  – Disruption Tolerant Networking. Mai precis, cele doua agenţii spaţiale au folosit o reţea tolerantă la întreruperi pentru a trimite comenzi unui personaj realizat din LEGO aflat pe Pământ, potrivit Playtech.ro.

Deşi acest experiment nu pare foarte complex, a reprezentat cel mai avansat test pentru noua reţea de tip DTN deoarece, prin intermediul personajului LEGO a fost simulată cu succes comunicarea dintre un astronaut şi un rover sau robot ce-şi desfăşoară activitatea pe suprafaţă unei alte planete. Cel mai interesant aspect din toată această aventură vine din faptul ca DTN nici măcar nu este o revoluţie foarte mare. Este un sistem bazat pe protocoale de reţelistică existente de zeci de ani care au beneficiat de un upgrade datorită faptului că dispozitivele implicate în ecuaţie ştiu să mai reţină şi să retrimită pachetele de date până ce întregul transfer de informaţii a fost realizat cu succes.

Citeşte articolul complet pe Playtech.ro.