Muzică vegetală proaspătă, făcută de doi fraţi chinezi, din morcovi, lotus sau dovlecei VIDEO

Doi fraţi din China, Nan Weidong (43 de ani) şi Nan Weiping (41 de ani) au o profesie inedită. Ei îşi creează instrumente muzicale din morocvi, dovlecei sau rădăcină de lotus cu care susţin spectacole în toată ţara.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 10:18
Muzică vegetală proaspătă, făcută de doi fraţi chinezi, din morcovi, lotus sau dovlecei VIDEO

Fraţii au învăţat să cânte de la tatăl lor, care a fost profesor de muzică. Ideea de a face muzică din legume le-a venit în urmă cu doi ani şi de atunci l-a schimbat viaţa.

„Dacă apa din legume se evaporă, tonul se va modifica. Prin urmare, alegem legumele care conţin cât mai multă apă cu putinţă. Ele trebuie să fie solide şi grele. Şi nu le putem folosi decât pentru câteva zile, pentru că pe urmă sunt prea moi şi nu mai sunt bune”, explică Nan Weidong.

„După ce au fost realizate, instrumentele trebuie păstrate cu mare atenţie pentru că schimbările de temperatură, umiditate sau alţi factori pot modifica dimensiunea găurilor din legume, iar sunetele se vor distorsiona”, mai spune muzicianul chinez.

Cei doi fraţi chinezi au susţinut numeroase spectacole în China, iar pentru fiecare spectacol, cei doi realizează un alt set de instrumente.