Florin Cioabă, condus pe ultimul drum cu muzică şi CAR ALEGORIC. Dorin Cioabă, ÎNCORONAT rege internaţional

Florin Cioabă este condus azi pe ultimul drum. "Regele ţiganilor" va avea parte de o înmormântare demnă de un lider al etniei: mii de ţigani, un car mortuar şi coruri care cântau melodii religioase. Slujba de înmormântare a lui Florin Cioabă a fost organizată în curtea casei acestuia, unde a fost amplasată o scenă pe care invitaţii şi-au luat adio de la Florin Cioabă. Înainte ca trupul autointitulatului rege al romilor să fie dus la cimitir, cei doi fii ai lui, Dorin şi Daniel, au primit fiecare câte o coroană, primul fiind numit rege internaţional al romilor, iar cel de-al doilea rege al romilor din România.

23 aug. 2013, 09:56
Florin Cioabă, condus pe ultimul drum cu muzică şi CAR ALEGORIC. Dorin Cioabă, ÎNCORONAT rege internaţional

Funeraliile la casa familiei Cioabă au început cu muzică de fanfară şi cântece creştine intonate de corurile unor biserici baptiste şi penticostale şi cu o slujbă religioasă condusă de Beniamin Poplăcean, preşedintele bordului de conducere al Institutului Teologic Baptist. Au urmat mesaje de rămas bun din partea mai multor apropiaţi ai familiei şi a unor pastori din cultele penticostal şi baptist, toate fiind rostite în casă, lângă catafalcul lui Florin Cioabă.

Citeşte şi: ÎNCORONARE la căpătâiul tatălui. Dorin Cioabă devine „rege internaţional”. Daniel, regele romilor din România

În jurul orei 13.30, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă a fost scos din Palatul Romilor şi aşezat pe un catafalc în carul alegoric. Cortegiul funerar a plecat spre Cimitirul Municipal, aflat la ieşirea din Sibiu spre Păltiniş, traseul fiind de aproximativ 7 kilometri.

Programul ceremoniilor care fusese anunţat cu o zi în urmă de Dorin Cioabă nu a mai fost respectat însă. Astfel, ceremonia de încoronare ca rege al romilor a lui Dorin Cioabă, care ar fi urmat să aibă loc înainte de plecarea spre cimitir a cortegiului funerar, nu a mai avut loc.

Unii lideri ai romilor aflaţi la locuinţa familiei Cioabă spun că încoronarea a fost amânată întrucât vor fi desemnaţi doi succesori ai lui Florin Cioabă. Astfel, fiul cel mare, Dorin, ar urma să primească titlul de rege internaţional al romilor, urmând a reprezenta autoproclamata casă regală în relaţia cu romii de pretutiundeni, în timp ce fiul cel mic, Daniel, ar urma să fie încoronat rege al romilor din România.

La casa familiei Cioabă au fost depuse coroane din partea primarului Sibiului, Klaus Iohannis, a Forumului Democrat German, a Prefecturii Sibiu, PNL, PPDD, Ministerului Educaţiei Naţionale, dar şi din partea lui Bercea Mondial, aceasta din urmă fiind una din cele mai mari.

O coroană de flori a depus şi Corneliu Vadim Tudor, care a sosit la locuinţa familiei Cioabă în jurul orei 11.45, el spunând că a fost atras de „dimensiunea creştină” a lui Florin Cioabă, care era „un om calm şi cumpătat”.

Familia lui Florin Cioabă a hotărât să nu mai organizeze parastas după înmormântare. Deşi fiii fostului rege al romilor organizaseră o pomană la un han din Sibiu, aceştia au anulat totul.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu, la căpătâiul lui Florin Cioabă VIDEO

Florin Cioabă va fi înmormântat în Cimitirul Municipal Sibiu, lângă mormântul tatălui său, unde familia sa a concesionat o parcelă de teren pentru 25 de ani. Cavoul lui Florin Cioabă a costat 15.000 de euro. Monumentul e construit din granit roşu. Crucea va avea o înălţime de aproape 3 metri, iar pe ea va fi scris următorul mesaj: „Amintirea-ţi vie în suflet vom purta / Peste timp rege iubit tu vei exista / Dormi în Domnul suflet blând / Căci Isus Domnul Păcii va veni curând / Dragostea noastră te va însoți veşnic” (Familia).

Zeci de jandarmi şi angajaţi ai unei firme de pază asigură ordinea la funeralii.