Muzeu uriaş dedicat Titanicului, la Belfast GALERIE FOTO

Titanicul a naufragiat în urmă cu 100 de ani, dar povestea lui naşte încă un interes uriaş. La Belfast, oraşul unde a fost construit pachebotul scufundat pe 12 aprilie 1912, chiar în timpul primei sale ieşiri pe ocean, va fi inaugurat un muzeu dedicat celebrului pachebot.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 18:24
Muzeu uriaş dedicat Titanicului, la Belfast GALERIE FOTO

Un muzeu uriaş dedicat istoriei transatlanticului Titanic, de la întocmirea planurilor de concepţie şi până la naufragiul acestuia, îşi va deschide porţile pe 31 martie, la Belfast.

Muzeul este construit pe şase nivele, în zona fostelor şantiere navale din Belfast, şi are forma unei stele, ale cărei patru braţe seamănă cu provele unor nave. Cele patru aripi ale muzeului sunt construite la scara provei Titanicului.

În interior, muzeul adăposeşte nouă galerii interactive.

Vizitatorii vor putea să admire fastul cabinelor de la clasa I şi să îl compare cu dimensiunile foarte reduse ale celor de la clasa a III-a, dar şi sălile de recepţie de la etajele superioare şi replica somptuoaselor scări ale pachebotului. Toate obiectele din vitrine au fost recreate pentru a reda cu fidelitate epoca, de la obiectele de veselă până la piesele de mobilier.

În galeria consacrată naufragiului în care şi-au pierdut viaţa 1.514 din cei 2.224 de pasageri temperatura scade brutal, iar sentimentul de groază devine predominant.

VEZI GALERIA FOTO

„În lume există multe obiective turistice care au în centrul lor transatlanticul Titanic, care nu au nicio legătură cu pachebotul. Aceasta va fi cea mai importantă şi singura care are o istorie autentică de povestit”, a declarat Tim Husbands, directorul muzeului.

Un centru de explorare va efectua cercetări despre degradarea epavei, pe baza datelor adunate de oamenii de ştiinţă.

Muzeul prezintă şi aventura construirii pachebotului.

Proiectul muzeului a avut nevoie de nouă ani pentru a fi realizat – dintre care trei ani pentru a fi construit, la fel ca şi Titanicul – şi a costat 97 de milioane de lire sterline (117 milioane de euro), bani proveniţi din fonduri private şi publice.