Mutare neaşteptată a preşedintelui. Băsescu s-a dus „la bere” în Argeş şi a plecat cu 22 de primari

Traian Băsescu a făcut, sâmbătă, băi de mulţime în două localităţi din judeţul Argeş, Costeşti şi Ungheni. Coincidenţă sau nu, după ce s-au întâlnit cu Băsescu, 22 dintre cei 24 de primari democrat-liberali din judeţ au fost propuşi pentru excludere din PDL, chiar de Comitetul Director al filialei Argeş, informează România TV.

RomaniaTV.net
21 iul. 2013, 16:31
Mutare neaşteptată a preşedintelui. Băsescu s-a dus „la bere” în Argeş şi a plecat cu 22 de primari

Deplasarea preşedintelui Traian Băsescu la Costeşti şi Ungheni nu a avut ca scop o simplă baie de mulţime, ci a fost mai mult o manevră politică, concretizată, potrivit România TV, în racolarea primarilor democrat-liberali din judeţ.

La numai o zi de la vizita preşedintelui în Argeş, Comitetul Director al PDL Argeş a propus ca 22 dintre cei 24 de primari pe care partidul îi are în Argeş să fie excluşi din partid, după ce ar fi formulat o cerere prin care spun că nu mai suportă presiunile politice şi că vor să rămână responsabili doar cu partea administrativă.

Excluderea iminentă a celor 22 de primari din partid le va asigura păstrarea posturilor pe care au fost aleşi vara trecută şi ei se vor putea înscrie cu uşurinţă într-un nou partid, foarte probabil în viitoarea formaţiune Mişcarea Populară, care activează în prezent ca fundaţie, dar care a făcut demersurile legale pentru a deveni partid politic.

În spatele acestei mutări pare a fi chiar Mircea Andrei, preşedintele PDL Argeş, care se zvoneşte că ar urma să fie, de asemenea, dat afară din partid.