MRU, lăutar în tinereţe: Cântam din repertoriul Azur, „Se mărită Mona mea”, „Cenuşăreasa” VIDEO

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, într-un interviu acordat revistei "Kamikaze", era lăutar la nunţi, în tinereţe. Fostul şef al spionilor avea şi repertoriu preferat: "Se mărită Mona mea" şi "Cenuşăreasa".

RomaniaTV.net
15 nov. 2012, 16:56
MRU, lăutar în tinereţe: Cântam din repertoriul Azur, „Se mărită Mona mea”, „Cenuşăreasa” VIDEO

„Perioada mea boemă începe după 18 ani. Ajunsesem să cînt şi la nunţi şi în restaurante. Nu cu formaţia, ci cu un om pe care l-am apreciat enorm, Petrică Mandache, rom, instrumentist, cel mai slab om pe care l-am văzut în viaţa mea. Avea nişte mîini însă absolut fermecate, pe ce punea mîna se transforma în instrument. De la el am învăţat tehnici de bas”, spune Mihai Răzvan Ungureanu

Toate acestea pentru a câştiga un ban în plus. „De la nunţi cîştigam cîteva sute de lei. Trebuia să am grijă să nu afle părinţii, dar aveam bani de buzunar. Cîntam din repertoriul Azur, ‘Se mărită Mona mea’, ‘Cenuşăreasa’, acelea erau deliciul, că nu mergeam să cînt Beatles”, îşi aminteşte preşedintele Forţei Civice.

Armata a fost şi ea presărată cu momente muzicale. „Am cîntat şi în armată, pe care am făcut-o la Cercetare în adîncime, divizia a zecea din Constanţa. Săream gardul unităţii şi mă duceam să cînt la Restaurantul Boema, în weekend, mai ales. Mă dădeam după cortină ca nu cumva să mă vadă ofiţerii şi subofiţerii care îşi scoteau soţiile seara la restaurant”, spune fostul premier.

Concertele din adolescenţă, când cânta un rock mai săltăreţ, au fost însă memorabile pentru părinţii săi. „Părinţii mei au fost la unul, mama s-a înspăimîntat, şi nu uit niciodată locul pe care l-a avut cu noi ţopăind pe scenă, cu toată sala de la Casa de Cultură a Tineretului din Iaşi în aer, cu liceele din Iaşi urlînd şi tropăind de plăcere”, a rememorat Ungureanu.