Mozilla atacă Google: A lansat aplicaţia care-ţi arată cine te spionează pe net

Mozilla, producătorul browser-ului Firefox, a lansat o noua aplicatie care le permite utilizatorilor ce companii le spioneaza cautarile, scrie dailymail.co.uk.

RomaniaTV.net
02 mart. 2012, 19:15
Mozilla atacă Google: A lansat aplicaţia care-ţi arată cine te spionează pe net

Mişcarea celor de la Mozilla vine exact în săptămâna în care Google a început să aplice noua şi controversata politică de confidenţialitate care este creată pentru a furniza mai multe date pentru mediul de afaceri, în ciuda îngrijorărilor că această practică ar putea fi ilegală în multe ţări.

Aplicaţia Collusion le permite utilizatorilor să „dea jos cortina” şi să descopere cine îi urmăreşte „online”.

Noua politică de confidenţialitate Google permite să „raţionalizeze date de pe telefoane Android, YouTube, Gmail şi din istoricul navigarilor pe web pentru a direcţiona anunţuri.

Mozilla Firefox este al doilea cel mai popular browser din lume, ocupând o poziţie ameninţătoare pentru browser-ul Google, Chrome.

Aplicaţia „Collusion” este un produs oficial Mozilla şi a fost prezentat la conferinţa Tehnologie, Divertisment şi Design din această săptămână de către Mozilla CEO-ul Gary Kovacs.

Cum lucrează „Collusion”

Se creează o reţea, arătând utilizatorilor de internet exact la ce se uită firmele de publicitate şi ce căuta. „Collusion este o aplicaţie experimentală a Firefox şi vă permite să vedeţi toate părţile terţe care urmăresc mişcările de pe Web”, au declarat reprezentanţii Mozilla. „Se va arăta, în timp real, modul în care datele creeaza un spider-web al interacţiunii între companii şi pe alte trackere.”

„Collusion va permite să tragem cortina şi oferă utilizatorilor mai multe informaţii despre rolul tot mai mare al părţilor terţe”, a spus Kovacs .