Movilă (PDL): E necesar protocol al forţelor de dreapta, inclusiv cu interzicerea migraţiei

Liderul filialei municipale Iaşi a PDL, deputatul Petru Movilă, susţine că e necesară încheierea unui protocol de colaborare între forţele de dreapta, care să vizeze inclusiv interzicerea migraţiei între aceste partide, adăugând că ulterior se poate stabili şi o strategie pentru unificarea dreptei.

RomaniaTV.net
02 aug. 2013, 14:04
Movilă (PDL): E necesar protocol al forţelor de dreapta, inclusiv cu interzicerea migraţiei

Deputatul Petru Movilă a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX că forţele de dreapta trebuie să se coaguleze, dar că până la realizarea acestui proces este necesar să se încheie un protocol între formaţiunile de dreapta, prin care să fie interzisă trecerea de la un partid la altul.

„Dacă trec oamenii dintr-o parte în alta nu rezolvăm nimic. Ne creăm singuri probleme, trebuie aduşi oameni noi, care nu au mai făcut politică. Mutarea de la un partid la celălalt nu duce la coagulare, dimpotrivă”, a spus Petru Movilă.

El a precizat că abia după ce această chestiune este convenită, se poate stabili o strategie clară pentru unificarea dreptei.

Deputatul democrat-liberal a mai afirmat că dacă PDL nu este bun, nu înţelege de ce sunt buni oameni de la acest partid pentru alte formaţiuni politice.
Petru Movilă consideră că în lipsa unei discuţii ferme între partidele de dreapta, procesul de fragmentare va continua, lucru care va influenţa negativ rezultatele de la viitoarele alegeri.

„Această fragmentare va duce la diminuarea şanselor la viitoarele alegeri. Este vorba în primul rând de alegerile europarlamentare, dar şi de parţialele de la primării de până atunci, unde ar trebuie să convenim candidaţi comuni”, a mai spus deputatul PDL.