Motivul pentru care Liga I a rămas cu 18 echipe: Cluburile ar fi pierdut 7 milioane de euro

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, a declarat, miercuri, la finalul Adunării Generale a LPF, că în situaţia în care Liga I trecea la un sistem cu 16 echipe cluburile ar fi pierdut aproximativ şapte milioane de euro din drepturile TV.

10 iul. 2013, 13:59
Motivul pentru care Liga I a rămas cu 18 echipe: Cluburile ar fi pierdut 7 milioane de euro

„Ceva dezbateri au fost în legătură cu subiectul disputării de către Rapid a barajului, dar unii mai ştiu, alţii nu mai ştiu regulamentele astea. Noi am susţinut 18 pentru că aşa spun documentele, iar la anul vom vedea. Dacă se anunţă trecerea la alt sistem dinainte de începere e altă poveste.

Dar noi eram în plin contract pentru drepturile TV şi era firesc să mergem cu 18, nu schimbăm regulile din timpul jocului. Noi pierdeam dacă treceam la un campionat cu 16 echipe cam 66 de meciuri, deci în jur de 7 milioane de euro din drepturile TV. Pe această sărăcie lucie la cluburi, aceste 6-7 milioane înseamnă destul de mult„, a spus secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, într-o conferinţă de presă, citat de agenţia Mediafax.

Întrebat ce părere are despre faptul că preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a afirmat că nu este normal ca Rapid să aibă şansa de a juca în Liga I fără licenţă, secretarul general al LPF a afirmat că acesta nu ar trebui să vorbească deoarece în urmă cu trei ani gruparea gorjeană a rămas în Liga I deşi retrogradase sportiv, preluând locul formaţiei Internaţional Curtea de Argeş care se confrunta cu mari probleme financiare. „Domnul Condescu nu ar trebui să discute despre asta, ştiţi povestea de acum trei ani… dar în sfârşit„, a menţionat Valentin Alexandru.

În şedinţa Comitetului Executiv s-a iscat şi un scandal, pe tema banilor pe care Rapidul ar trebui să-i încaseze în acest an din drepturi tv. Potrivit gsp.ro, pentru că giuleştenii au terminat pe locul 8 sezonul trecut, Dumitru Dragomir consideră că e normal ca din drepturile TV Rapid să încaseze suma alocată pentru locul 8 în Liga 1, 1,9 milioane euro. Propunerea preşedintelui LPF a fost contestată vehement de Ioan Mărginean, patronul celor de la U Cluj, care susţine că Rapid ar trebui să primească bani precum o nou-promovată, 1 milion de euro. O decizie finală în acest caz va fi luată după meciul de baraj dintre Rapid şi Concordia Chiajna, programat sâmbătă seara, pe stadionul Dinamo.

Citeşte şi Derby-ul Dinamo – Steaua se joacă în august. Vezi programul complet al Ligii I, ediţia 2013/2014