MOTIVUL pentru care Gabriela Vrânceanu Firea a intrat în politică. Ce greşeli nu vrea să facă

Gabriela Vrânceanu Firea a afirmat, duminică seara, la România TV, că a decis să facă pasul spre politică după ce şi-a dat seama că "în presă, lucrurile s-au finalizat" în ceea ce o priveşte. În primul său interviu ca politician, Firea a precizat că, după ce a "forat în interior" şi-a dat seama că se regăseşte într-un partid de stânga şi că şi-a propus să nu comită aceleaşi greşeli pe care le "amenda" atunci când activa ca jurnalist.

RomaniaTV.net
23 sept. 2012, 18:42
MOTIVUL pentru care Gabriela Vrânceanu Firea a intrat în politică. Ce greşeli nu vrea să facă

Gabriela Vrânceanu Firea a descris, la România TV, modul în care au decurs „negocierile” în vederea adeziunii sale la PSD.

„Au fost nişte discuţii. Nu aş spune negocieri, pentru că într-o negociere cineva propune, celălalt cere mai mult şi se ajunge la o linie mediană. Am reflectat cu mine în primul rând dacă e cazul acum pentru că vârsta reprezintă o cifră rotundă. Am luat în considerare ceea ce mi se spunea mai demult: de ce nu intru în politică. Tot timpul spuneam că mie nu-mi place politica. Acum aş formula altfel: nu-mi place o parte din politică, dar cred că a venit momentul pentru mine”, a precizat Firea, la emisiunea „Ultima Oră”, adăugând că primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost cel care i-a stârnit în mod indirect interesul pentru politică:

„Mi-a spus că aş avea abilităţi de om care să facă politică. Mă tachina de multe ori, m-a şi provocat spunându-mi că mi-e frică. Lucrurile spuse în glumă, le-am tratat serios. Mi-am pus foarte multe întrebări şi vreau s-o iau încetul cu încetul. Nu voi repeta anumite greşeli pe care le-am amendat eu însămi ca jurnalist”.

Cât priveşte momentul în care a luat decizia, Gabriela Vrânceanu Firea spune că acesta a venit după ce a „meditat” la cariera sa în presă:

„M-am gândit într-o dimineaţă că în presă lucrurile s-au finalizat pentru mine. Am început ca reporter de teren, apoi am încercat să scriu mai mult despre domeniul economic, am fost acreditată şi la Parlament şi la Guvern şi am o experienţă destul de bogată. Am căpătat o anumită maturitate şi comparând cu ceea ce e în politica românească nu cred că voi face o figură foarte tristă”.

Întrebată de ce nu a ales Partidul Conservator, având în vedere faptul că a fost angajată ca jurnalist în trustul lui Dan Voiculescu, Firea a răspuns că nu a avut cu preşedintele fondator al PC o legătură „politică”:

„Am avut o legătură profesională cu trustul Intact şi cu domnul Dan Voiculescu, dar nu o legătură politică. Forând în interiorul meu, mi-am dat seama că mă consider un om de stânga. Eu cred că în viitor vom respecta şi doctrinele. Mă consider, ca om care provine dintr-o familie numeroasă, că mă potrivesc mult mai bine într-un partid de stânga. Nu spun că în alt aprtid nu aş fi putut fi un vector”.