Motivul pentru care BEBELUŞUL REGAL trebuia să aibă alt nume. Vezi de ce „George” nu este recomandat

Numele de "George", pe care prinţul William şi soţia sa Kate l-au dat primului lor copil, lasă o impresie de generozitate şi onestitate, dar nu şi de virilitate sau simţ al umorului, crede un profesor american de psihologie specialist în nume.

25 iul. 2013, 08:43
Motivul pentru care BEBELUŞUL REGAL trebuia să aibă alt nume. Vezi de ce „George” nu este recomandat

Profesorul Albert Mehrabian, de la Universitatea California din Los Angeles, spune că el „nu ar fi ales numele de George„. Potrivit acestui psiholog care susţine că a studiat reacţiile oamenilor faţă de anumite nume, cel de George sugerează onestitate şi generozitate, în schimb proiectează mai puţin ideile de virilitate, succes sau de simţ dezvoltat al umorului, potrivit Agerpres.

Citeşte şi GAFĂ la CNN: BEBELUŞUL REGAL a fost declarat MORT, din greşeală

Pe baza unui indice propriu care evaluează modul în care numele oamenilor îi influenţează pe cei din jur, respectivul profesor dă numelui posibilului viitor rege britanic 36 de puncte, departe de cele 100 de puncte care, în opinia sa, arată perfecţiunea şi pe care le obţine numele de „James”.

El estimează totodată că George nu este un nume ‘bătrânesc’, recunoscând că ducele şi ducesa de Cambridge au avut motivele lor pentru care l-au ales. Pentru cofondatoarea site-ului despre prenume Nameberry.com, Pam Satran, în Statele Unite „numele de George este adorat, este un nume clasic care va reveni în actualitate, iar naşterea bebeluşului regal va ajuta la acest lucru„.

Citeşte şi Kate şi Prinţul William au anunţat numele bebeluşului lor

În îndelungata istorie a Casei Regale britanice, şase suverani au purtat acest nume.