Motivele pentru care să renunţi la băuturile carbogazoase

Dacă te întreabă cineva care este cea mai la îndemână băutură pe care o bei când îți este sete, primul lucru care îți va veni în minte este sucul carbogazos. Deși știm cu toții că nu este sănătos. Din anul 1798, când a apărut termenul de apa minerală carbogazoasă, milioane de oameni au început să consume băuturi carbogazoase și au contribuit la succesul de invidiat al acestei industrii. Deși un suc ți se pare ieftin, s-ar putea că pe termen lung să fie mai scump decât crezi.

RomaniaTV.net
07 nov. 2012, 06:48
Motivele pentru care să renunţi la băuturile carbogazoase

Iată de ce ar trebui să te gândești de două ori înainte să îți iei o sticlă de suc carbogazos.
 
1. Calorii  inutile și poftă de dulce
 
Mulți dintre noi, când calculăm aportul caloric zilnic, uităm să numărăm caloriile pe care le conțin băuturile. O cantitate de 350 ml de suc conține aproximativ 150 de calorii și 9 lingurițe de zahăr. Poate te gândești că poți să apelezi că alternativă la băuturile light, fără zahăr și cu conținut caloric mai mic. Studiile arată că îndulcitorii artificiali folosiți în sucurile light îți vor mari poftă de dulce pe care ți-o vei potoli cel mai probabil cu o prăjiturică, doar îți permiți din moment ce ai băut un suc fără calorii, nu?
 
2. Oase mai sensibile și dinți nesănătoși
 
  Sucurile conțin acid fosforic pentru a le îmbunătăți gustul. Dar acest ingredient are efecte nocive: încurajează organismul să elimine calciul prin urină și astfel slăbește oasele. De asemenea, pot atacă smalțul dinților și produce carii din cauza conținutului ridicat de zahăr. Oamenii care beau 2-3 băuturi dulci zilnic, au 62% mai multe șanse de carii și alte afecțiuni dentare.
 
PH-ul unei băuturi carbogazoase variază între 2 și 3.5 (caracter puternic acid) în timp ce PH-ul gurii este între 6 și 7 (neutru). Este îngrijorător când ne gândim că acidul din baterii are ph 1 și că acidul fosforic este utilizat la îndepărtarea ruginii.
 
3. Diabetul
 
  Sucurile conțin concentrație mare de sirop de fructoză de porumb, care este un carbohidrat simplu, este ușor absorbit de organism mărind nivelul de insulină. Un studiu efectuat pe o perioadă de 8 ani a descoperit că femeile care beau una sau mai multe băuturi zaharoase pe zi, au semnificativ crescut riscul de a dezvoltă diabet zaharat.

Citeşte mai mult pe Sfatulpărinţilor.ro.