Moţiunea simplă pe Educaţie a PICAT, în plenul Camerei Deputaţilor

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă iniţiată de PDL pe tema Educaţiei, intitulată "Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar", cu 153 de voturi "împotrivă", 67 voturi "pentru" şi 10 abţineri.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 11:44
Moţiunea simplă pe Educaţie a PICAT, în plenul Camerei Deputaţilor

Plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut, marţi, moţiunea simplă iniţiată de 63 de parlamentari PDL pe tema Educaţiei, intitulată „Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar”, în care se solicită demisia premierului şi a ministrului de resort, Ecaterina Andronescu.

În textul moţiunii erau cuprinse o serie de măsuri a căror adoptare era solicitată de democrat-liberali, cu scopul de a redresa situaţia din domeniu.

Printre măsurile cerute de PDL se numărau renunţarea la bancalaureatul profesional pentru anul viitor, continuarea învăţământului profesional, renunţarea la mutarea clasei pregătitoare obligatorii de la şcoli la grădiniţe, depolitizarea sistemului educaţional.

Totodată, iniţiatorii democrat-liberali solicitau ca ministrul Andronescu să-i retragă titlul de doctor premierului Ponta.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că moţiunea simplă a PDL este un demers politic, care are ţinte clare, îndreptate spre persoane, şi a apreciat că democrat-liberalii sunt deranjaţi de faptul că premierul Victor Ponta este „de altă valoare decât premierii PDL”.