Morţii şi bolnavii psihic, pe liste. Primarii sunt depăşiţi. „De unde ştim? Normal că nu ştim” VIDEO

Mulţi primari de comune din apropierea Capitalei aşteaptă verificările cu morţii şi bolnavii psihic pe listele electorale. Edilii îşi recunosc limitele, dar spun că sunt neputincioşi şi că nu pot actualiza listele. O echipă România TV a realizat un material cu camera ascunsă în comune din judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Giurgiu şi Călăraşi.

RomaniaTV.net
03 aug. 2012, 14:18
Morţii şi bolnavii psihic, pe liste. Primarii sunt depăşiţi. „De unde ştim? Normal că nu ştim” VIDEO

Viceprimarul comunei 1 Decembrie din judeţul Ilfov a aflat chiar la referendumul de suspendare a preşedintelui că morţii nu ies cu una, cu două din listele electorale. Spune că, din câte ştie, pe liste s-a aflat o persoană decedată. Cum a apărut? „Nu ştiu să vă spun.”

Nici edilul din comuna giurgiuveană Comana nu înţelege cum vor fi actualizate listele. Se bazează, însă, pe ajutor divin.

Întrebat cine îl anunţă în legătură cu persoanele bolnave psihic care nu mai au drept de vot, primarul a răspuns senin: „Cine naiba? Dumnezeu cu mila!”

Multe fantome bântuie şi listele din comuna dâmboviţeană Runcu, unde primarul spune că, pur şi simplu, o parte din electorat a dispărut şi dus a fost.

Problema se pune că avem mulţi dispăruţi de ani de zile. De douăzeci şi ceva de ani, de treizeci de ani! Care şi aceştia figurează în listele electorale. Cine ştie pe unde sunt?”, spune edilul Gheorghe Brebeanu.

Nici bolnavii psihic nu sunt scoşi prea uşor din listele electorale. Primarul comunei Ştefan Vodă din judeţul Călăraşi recunoaşte că are de-a face cu o problemă de nerezolvat.

Domnule, în ziua asta atât de stresantă…Nu prea ştii care mai e. De unde ştim? Păi, normal că nu ştim!„, a spus edilul, întrebat de unde ştie când trebuie scoşi de pe liste bolnavii psihic.