Monica Niculescu, eliminată dramatic de la Wimbledon. Halep şi Cadanţu sunt în turul II

A 49-a jucătoare a lumii, Monica Niculescu a ratat, marţi, calificarea în turul doi al turneului de la Wimbledon, deşi a beneficiat de trei mingi de meci consecutive în partida cu nemţoaica Mona Barthel, cap de serie nr. 30. În schimb, Simona Halep şi Alexandra Cadanţu i s-au alăturat Soranei Cîrstea în turul II.

25 iun. 2013, 13:56
Monica Niculescu, eliminată dramatic de la Wimbledon. Halep şi Cadanţu sunt în turul II

Două ore şi nouă minute a durat partida dintre Monica Niculescu şi jucătoarea germană Mona Barthel, contând pentru runda inaugurală a turneului de la Wimbledon. Compatrioata noastră a fost extrem de aproape de victorie, însă a pierdut dramatic, cu 3-6, 6-4, 5-7.

În setul decisiv, Monica Niculescu a reuşit să obţină break-ul la scorul de 4-3 în favoarea sa, astfel că a servit pentru meci la 5-3, însă Barthel a reuşit să câştige la rândul ei pe serviciul adversarei.

La 5-4 pe serviciul lui Barthel, Monica Niculescu a condus cu 40-0, însă nu a reuşit să închidă meciul. Barthel a câştigat şi următoarele două game-uri astfel că s-a calificat în turul secund la Wimbledon.

Într-un alt meci din turul I, marţi, Simona Halep, câştigătoare în ultimele două săptămâni a turneelor de la Nurnberg şi s-Hertogenbosch, a eliminat-o cu 6-2, 3-6, 6-3 pe Olga Govorţova, din Belarus. De asemenea, Alexandra Cadanţu a produs o mică surpriză, învingând-o cu 6-2, 7-5 pe a 28-a favorită, austriaca Tamira Paszek.

România mai este reprezentată în proba de simplu de Irina-Camelia Begu, în primul tur, în timp ce Sorana Cîrstea, a 22-a favorită, s-a calificat deja în a doua rundă.

Citeşte şi Surpriză de proporţii la Wimbledon. Nadal a fost eliminat din primul tur