Mona Pivniceru DEMISIONEAZĂ de la Justiţie. Senatul a validat-o pentru funcţia de judecător la CCR

Mona Pivniceru demisionează din Guvern. Pivniceru renunţă la funcţia de ministru al Justiţiei după ce senatorii au validat-o marţi pentru funcţia de membru al Curţii Constituţionale din partea Senatului.

26 mart. 2013, 10:21
Mona Pivniceru DEMISIONEAZĂ de la Justiţie. Senatul a validat-o pentru funcţia de judecător la CCR

Mona Pivniceru, candidat al PNL, a întrunit 99 de voturi „pentru” şi 33 de voturi „împotrivă”.  Contracandidaţii săi Gheorghe Iancu, propus de PDL, şi Florina Jipa, candidatul PPDD, au primit 16 voturi „pentru” şi 116 „împotrivă”, respectiv 17 voturi „pentru” şi 115 „împotrivă”.

CITEŞTE ŞI  Ponta preia INTERIMATUL la Justiţie. Premierul a discutat cu Traian Băsescu

După validarea sa de către Senat, Mona Pivniceru a spus că va fi „un judecător constituţional”.  Ea nu a dorit să facă o propunere referitor la cine va prelua ministerul Justiţiei, susţinând că „nu e căderea” sa să spună cine ar fi potrivit pentru această funcţie.

Întrebată ce părere are despre interimatul premierului Victor Ponta, ministrul Justiţiei a declarat: „În vacanţă ministerială, premierul asigură interimatul”.

Mona Pivniceru îl va înlocui pentru o perioadă de nouă ani în funcţia de membru al CCR pe Ion Predescu, căruia îi va expira mandatul în luna iunie.

Votul a fost secret cu buletine.

Anterior votului din plen, Mona Pivniceru a fost validată de senatorii din Comisia Juridică pentru a ocupa funcţia de judecător la Curtea Constituţională.