MOMENTELE VESELE ale lansării candidaţilor ARD: De la degetul lui Ungureanu, la „pulsul organului”

Sala Operei Române din Bucureşti a fost, luni, neîncăpătoare pentru ARD-iştii care au venit la lansarea oficială a candidaţilor. Evenimentul sobru pe care şi l-au propus liderii alianţei a contrastat însă cu prestaţia amfitrionului, iar micile gafe ale vorbitorilor i-au dat şi o tentă amuzantă. De la gestul prin care Traian Radu Ungureanu a încercat să redea guvernarea USL, până la festele pe care limba română le-a jucat lui Mihail Neamţu, RTV.NET vă prezintă momentele inedite ale lansării ARD.

RomaniaTV.net
05 nov. 2012, 17:02
MOMENTELE VESELE ale lansării candidaţilor ARD: De la degetul lui Ungureanu, la „pulsul organului”

Primul episod al lansării candidaţilor ARD s-a derulat cu două ore înainte de începerea propriu-zisă a evenimentului.

Mai mulţi candidaţii ARD au urcat pe scenă pentru repetiţii, printre „elevii ascultători” numărându-se Cristina Trăilă, Gheorghe Udrişte şi Sulfina Barbu.
„Mai spun o dată. La un moment dat, cade cortina. M-auziţi în spate, acolo? (…) Într-un minut, când au fost scoase machetele, dumneavoastră vă aşezaţi acolo. V-aţi liniştit! Vi se va face şi câte-o poză. (…) Aplauze pentru domnul Blaga şi domnul Ungureanu. Şi în final, aplauze!”, sunt indicaţiile pe care le-au primit candidaţii ARD.

Evenimentul a debutat cu prezentarea făcută de către eurodeputatul Traian Radu Ungureanu. Numai că, purtătorul de cuvânt al campaniei ARD a forţat nota la capitolul exprimării plastice, atunci când le-a arătat colegilor „semnele de campanie”.

Pe scenă a urmat fostul prim-ministru, Mihai Răzvan Ungureanu. Mesajul co-preşedintelui ARD a plecat de la „cutele de pe frunte”

„Îmi reproşează mulţi că s-a înmulţit numărul cutelor pe fruntea mea. De o lună şi jumătate am luat la pas fiecare kilometru din România şi ştim cu toţii cum arată, dragii mei. Tot chipuri încruntate am văzut”, le-a spus Ungureanu candidaţilor ARD.

Următorul mesaj a fost cel al lui Mihai Neamţu, preşedintele Noii Republici.

„Şi noi am luat pulsul organului… organismului social”, a fost mica gafă a lui Mihail Neamţu, care şi-a continuat discursul citând cu însufleţire dintr-o poezie scrisă de Radu Gyr: „Nu pentru o lopată de rumenă pâine, nu pentru pătule, nu pentru pogoane, ci pentru văzduhul tău liber de mâine. Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”.

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu a încercat la rându-i să mobilizeze sala, însă fără prea mult succes.

„Şi noi suntem furiosi. Nu-i aşa? Nu suntem astăzi, în seara asta, furioşi? Mai tare! Vreau să vă ascult furia, nemulţumirea, revolta”, a strigat Pavelescu.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga a recurs, în schimb la un mesaj care a vizat actuala guvernare.Vreţi să guverneze în continuare Ponta? Îl vreţi pe Crinuţ la Cotroceni? Vreţi să ne depărtăm tot mai mult de Europa? Vreţi ca minciuna să rămână politică de stat? Atunci la muncă şi hai să repornim împreună România”, a precizat liderul democrat-liberal”.

Lansarea candidatilor a avut parte şi de o mică defecţiune tehnică. Proiectorul prin intermediul căruia erau prezentaţi candidaţii din fiecare colegiu s-a blocat în timpul derulării candidatilor din Gorj, moment în care întregul proces a fost abandonat.

La final, Traian Radu Ungureanu a pus eticheta pentru fiecare dintre liderii ARD: „Vasile Blaga este preşedintele hotărârii, Mihai Răzvan Ungureanu este preşedintele deschiderii, Mihail Neamţu este preşedintele elanului, iar Aurelian Pavelescu este preşedintele tradiţiei”.