MOMENT INEDIT ÎN PRIMA ZI DE ŞCOALĂ. Ministrul Educaţiei şterge lacrimile unui elev plângăcios VIDEO

A ÎNCEPUT ŞCOALA. Bucurie şi emoţii în prima zi de şcoală. Cu bucheţele de flori în mână, mii de copii au păşit azi pentru prima dată pragul şcolii, în clasa pregătitoare. Nu prea ştiu nici ei şi nici părinţii lor ce îi aşteaptă în următoarea perioadă. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a încercat personal să liniştească un bobocel prea emotiv.

RomaniaTV.net
17 sept. 2012, 11:53
MOMENT INEDIT ÎN PRIMA ZI DE ŞCOALĂ. Ministrul Educaţiei şterge lacrimile unui elev plângăcios VIDEO

A ÎNCEPUT ŞCOALA. Peste 3,2 milioane de elevi din toată ţara încep astăzi cursurile. Este pentru primul an când avem două generaţii de boboci. Pe de o parte cei de la clasa I şi de cealaltă parte 130 de mii de elevi la clasa pregătitoare. Unii însă nu au fost bucuroşi, ba din contră. Acesta este şi cazul unui băieţel, vizibil emoţionat în prima zi de şcoală. Copilul a plâns şi a încercat să-i spună ministrului Educaţiei, printre lacrimi, că vrea acasă la mama lui. Ecaterina Andronescu a încercat să-l liniştească.

Autorităţile fac ping pong cu clasa pregătitoare şi nu se ştie care va fi soarta acesteia anul viitor. Premierul şi ministrul educaţiei au anunţat că vor muta clasa 0 din nou la grădiniţă. Părinţii sunt total debusolaţi, relatează România TV.

CITEŞTE ŞI:

Prima zi de şcoală. Vezi ce schimbări aduce anul şcolar 2012-2013

Băsescu salută înfiinţare clasei zero: Învăţământul are nevoie de stabilitate şi predictibilitate

Ponta: CLASA PREGĂTITOARE, la grădiniţă, nu la şcoală, de anul viitor

Din acest an, grupa pregătitoare de la grădiniţă a fost desfiinţată. Copiii născuţi în 2005 au fost admişi în clasa întâi fără să facă clasă pregătitoare, iar cei născuţi în 2006 au intrat în clasa pregătitoare.

În clasa pregătitoare au fost înscrişi copiii care au împlinit vârsta de şase ani până la data începerii anului şcolar. La solicitarea scrisă a părinţilor, au putut fi înscrişi în clasa pregătitoare şi copiii care împlinesc vârsta de şase ani până la sfârşitul anului calendaristic, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că autorităţile au întâmpinat foarte multe dificultăţi în amenajarea claselor pregătitoare, susţinând că după primul semestru se va face o evaluare în care va fi luată în considerare întoarcerea clasei zero la grădiniţă.