Modalităţi de a evita gripa

Frigul se apropie şi intrăm în sezonul răcelilor şi gripelor. Health.com a consultat zeci de experţi şi a alcătuit o listă cu câteva modalităţi de a nu te îmbolnăvi.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 07:42
Modalităţi de a evita gripa

1. Spală-te pe mâini de fiecare dată când dai mâna cu cineva. Însă nu e de-ajuns! Spală-te pe mâini cât mai des posibil pentru că de câte ori atingi bani, balustrada, bara din autobuz, alte persoane te pricopseşti cu milioane de germeni.

2. Nu-ţi atinge faţa. De fiecare dată când îţi atingi nasul şi ochii te supui riscului de îmbolnăvire, deoarece acestea sunt căile cele mai comune prin care germenii nocivi ajung în organism.

3. Du-te la culcare. Ca şi cum n-ar fi şi aşa destul de greu să prinzi nişte ore de somn decente în fiecare noapte, când simţi că te paşte o răceală trebuie să dormi mai mult.

4. Vaccinează-te. Dacă nu ai făcut-o încă, nu e timpul pierdut. Când apare vaccinul pentru gripa de primăvară fă-ţi-l din timp.

5. Întăreşte-ţi organismul cu alimentaţie sănătoasă. E destul de dificil să mănânci sănătos tot timpul, mai ales iarna, dar consumul de legume şi fructe din belşug îţi întăreşte sistemul imunitar. Şi e mult mai uşor să previi gripa decât s-o tratezi după ce ai făcut-o.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro