Moartea lui Margaret Thatcher, regretată şi de politicienii şi istoricii din România

Moartea "Doamnei de Fier" este regretată şi de politicienii şi istoricii din România. Aceştia şi-o amintesc ca pe o luptătoare împotriva comunismului care a ajutat la căderea acestui regim.

08 apr. 2013, 14:10
Moartea lui Margaret Thatcher, regretată şi de politicienii şi istoricii din România

„A fost un mare caracter în politică (…) Este cea care revigorează Marea Britanie, reuşeşte să dea coerenţă vieţii politice britanice şi cu Reagan a condus bătălia finală din Războiul Rece care a dus la căderea blocului sovietic„, a declarat Adrian Severin la România TV.

„A fost un personaj de o ambiţie remarcabilă. A reinventat politica din Marea Britanie (…) Gândirea, fermitatea convingerilor au făcut o personalitate ce este studiată în ştiinţele politice (…) A fost o luptătoare împotriva comunismului, a fost feroce din punctul ăsta de vedere şi avem şi noi a-i mulţumi pentru asta”, a precizat şi Mircea Geoană.

În toată cariera ei nu s-a lăsat influenţată. A luat hotărâri şi le-a împlinit şi le-a impus cu energie. Rămâne un model de om politic„, a spus şi Constantin Bălăceanu Stolnici.

Premierul Victor Ponta a declarat, la rândul său, că Margaret Thatcher a fost una dintre marile personalităţi politice ale secolului trecut şi ale vremurilor moderne.

O să transmit şi oficial, prin ambasada Marii Britanii, condoleanţe. Cred că a fost una din marile personalităţi politice ale secolului trecut şi ale vremurilor noastre moderne, evident că din cu totul şi cu totul altă familie politică, însă am avut ocazia de multe ori să văd câte vorbe frumoase a avut Tony Blair despre doamna Thatcher, aşa încât e clar că e o personalitate a lumii internaţionale şi îmi exprim condoleanţe”, a spus Ponta.