Moartea Elodiei: Dezvăluirile omului-cheie din ancheta care îl poate învinui pe Cioacă VIDEO

Omul-cheie în cazul investigării morţii Elodiei, chestorul Vasile Viorel, a vorbit pentru România TV despre ce s-a întâmplat cu adevărat în noaptea de 29 spre 30 august 2007. Elodia Ghinescu a fost căutată timp de 5 ani de Interpol, în 190 de ţări, în zadar. Anchetatorii sunt convinşi însă că vor obţine condamnarea şi în lipsa cadavrului.

02 feb. 2013, 14:05
Moartea Elodiei: Dezvăluirile omului-cheie din ancheta care îl poate învinui pe Cioacă VIDEO

Multitudinea petelor de sânge din dormitor, locurile în care s-au găsit: pe perete, pe podea, sub parchet, pe foarte multe obiecte existente în proximitatea noptierei, obiecte găsite în râpa de lângă Poiana Braşov, ne-au condus la stabilirea modului de producere al morţii.”, a declarat pentru România TV chestorul Vasile Viorel, adjunct-şef al Poliţiei Române.

Poliţia Română a achiziţionat în anul 2011 un instrument denumit „crime light” care ajută la depistarea urmelor de sânge, chiar dacă au fost acoperite cu vopsea sau orice altceva. Anchetatorii au luat hotărârea să folosească instrumentul pentru a investiga în profunzime toate urmele de sânge prezente în apartament.

„Discuţiile contradictorii au devenit tot mai dese pe fondul relaţiilor extraconjugale ale celor doi, ceea ce a culminat cu o discuţie aprinsă în noaptea fatidică şi pe fondul certurilor, suspectul i-a aplicat mai multe lovituri care au produs decesul”, a afirmat Vasile Viorel.

Moartea Elodiei a fost una violentă, chiar dacă în apartament se afla şi copilul celor doi. Ulterior, Cristian Cioacă a avut grijă să-şi ascundă urmele.

„În acest caz, atât Elodia cât şi suspectul principal, Cioacă, au fost localizaţi cu certitudine în momentul critic în locuinţă, la fel şi copilul lor minor.”

Anchetatorii au ajuns la concluzia că Elodia Ghinescu a fost lovită cu un obiect dur care i-a cauzat moartea.

Cearta conjugală a degenerat, victima fiind lovită cu un obiect contondent. Cadavrul a fost transportat în baie, unde s-au descoperit pete de sânge, unele dintre ele diluate cu apă. Toate aceste probe ne-au dus la concluzia că după producerea crimei, cadavrul a fost depesat şi transportat într-o geantă, care lipseşte din locuinţă.„, a explicat reprezentantul Poliţiei pentru România TV.

Pe parcursul investigaţiei, Cristian Cioacă i-a pus pe poliţişti pe piste false.

„El a propus unele probe în apărare, le-am verificat pe toate, de fiecare dată s-a stabilit că tot ce spunea era neveridic. În atâţia ani de urmărire internaţională, niciun stat membru Interpol nu a furnizat vreo informaţie despre Elodia”, a declarat Vasile Viorel.

„Nu este obligatorie existenţa cadavrului pentru a dovedi vinovăţia într-un caz de omor”, a concluzionat şeful anchetei.

Cristian Cioacă a fost arestat în 5 decembrie 2012, de Curtea de Apel Bucureşti, care a admis recursul procurorilor faţă de cercetarea sa în libertate, hotărâtă de Tribunal Bucureşti.

Dosarul în care Cristian Cioacă este judecat pentru omor calificat şi profanare de morminte va fi judecat de magistraţii Tribunalului Argeş. Primul termen al procesului a fost stablit pentru 4 martie.