Mituri medicale care îţi influenţează viaţa

Miturile medicale sunt prezente şi capătă din ce în ce mai mult teren în credinţele şi stilul actual de viaţă. Grav este că unele ne conduc greşit viaţa şi ne pot pune în pericol sănătatea sau ne pot face să credem că suferim de boli inexistente ori să luăm tratamente cu totul greşite.

25 aug. 2013, 20:03
Mituri medicale care îţi influenţează viaţa

1. Mit! Daca faci vaccin antigripal, faci automat si gripa!

Majoritatea oamenilor nu inteleg ca intr-adevar doza de vaccin antigripal contine tulpini de virus gripal inactiv. Cu alte cuvinte, virusul gripal prezent in compozitia vaccinului este „mort” si nu poate fi activat de nimic din corp. Dimpotriva el lupta impotriva virusului activ atunci cand persoana este supusa contaminarii.

2. Mit! Suplimentele sunt necesare la toata lumea si te fac mai sanatos

Suplimentele cu vitamine si minerale nu reprezinta nicidecum un tratament. De asemenea, nu toata lumea are nevoie de ele cand apar epidemiile de raceala si gripa, adica iarna sau primavara.

Dimpotriva, medicii sustin ca acestea ar trebui administrate numai la recomandarea medicului si ca supradozarea cu anumite vitamine sau minerale poate conduce la probleme si dezechilibre grave in organism.

Se aleg adesea gresit combinatii de mai multe vitamine pentru a fi administrate, fara ca a se sti daca au nevoie de toate si in ce doze. Este extrem de periculos.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi STUDIU: Vaccinul antigripal are şi rolul de a proteja împotriva riscurilor cardiace