Mituri despre frig şi bebeluşi

Uneori, avem tendinţa de a-i crede pe cei mici mai fragili decât sunt. Nu lăsa frigul şi iarna să te sperie… sunt mai inofensive decât crezi!

RomaniaTV.net
18 dec. 2012, 09:16
Mituri despre frig şi bebeluşi

Te-ai obisnuit sa-l tratezi pe cel mic ca pe un bibelou de portelan? Sa stii ca frigul nu-l va „sparge”! Lasa-l sa se bucure in voie de micile bucurii ale iernii si incearca sa nu tii cont de miturile bine inradacinate in mintea multora dintre noi.

1. Este iarna, incalzim bine camera. FALS

In camera sugarului si a copilului mic (pana la 3 ani) temperatura trebuie sa varieze intre 22 si 23ºC. Imbraca micutul cu un body si o salopeta de bumbac, pune-i botosei dar NU si caciulita. Aeriseste de 3 ori pe zi, cate 10 minute. Pentru copilasii mai mari, 3-6 ani, temperatura optima din incapere este un pic mai mica, intre 20 si 22 grade Celsius.

2. Este frig afara, il infofolesc. FALS

Copilul infofolit va transpira si va fi mai sensibil la frig. Frigul in sine nu produce bolile specifice sezonului rece, dar le favorizeaza prin scaderea rezistentei organismului. Pune-i doar bluza si pantalonas de bumbac, pulovar si un pantalon gros sau o salopeta si o haina groasa, si o singura caciulita groasa pe cap. Cizmulitele, manusile groase si fularul nu trebuie sa lipseasca.

Citeste articolul integral pe mami.ro.