Mituri despre artrită, demolate

Multă lume suferă de artrită, iar la nivel mondial se cheltuiesc anual miliarde de euro pentru tratament. În dorinţa lor de a găsi leacul perfect pentru durere, oamenii se lovesc şi de mituri care n-au nici un fundament ştiinţific şi pleacă de la simple presupuneri.

RomaniaTV.net
18 sept. 2012, 05:19
Mituri despre artrită, demolate

Iată cele mai comune mituri despre artrită, demolate de specialiştii de la Prevention.com.

 Mitul #1: Există doar un singur tip de artrită şi se tratează cu suplimente alimentare

Există o percepţie că artrita este artrită, aşa cum mulţi spun că un cancer, e un cancer. Ei bine, nu este deloc aşa. Există mai multe tipuri de artrită, pornind de la gută, artrită cristalină şi până la atrită reumatoidă autoimună şi artrită virală. În total, numărul artritelor depăşeşte 100. Aşa că, înainte de a lua “după ureche” un tratament pentru artrită, ar fi mai bine să afli ce tip de boală te afectează pe tine. Mergi la medic, află de ce suferi şi abia apoi, tratează-te.

Mitul #2: Nu pot face nimic pentru a trata boala

Este adevărat că artrita aduce cu ea schimbări majore în viaţă, în special în ceea ce priveşte ridicarea greutăţilor sau utilizarea corespunzătoare a mâinilor. Însă asta nu înseamnă că trebuie să depui armele. Sunt foarte multe lucruri pe care le poţi face. Începe cu scăderea în greutate, astfel încât să eliberezi de presiune articulaţiile. Fă exerciţii, mănâncă sănătos şi urmează tratamentul corespunzător. În acest fel poţi ţine boala sub control şi te poţi bucura la maximum de viaţă.

Mitul #3: Dieta nu te ajută la nimic

Desigur, alimentaţia sănătoasă nu este panaceul universal care vindecă toate bolile. Însă, cu siguranţă, o dietă corespunzătoare poate fi de un real ajutor când ai artrită. Şi asta pentru că totul depinde de sănătatea întregului organism. Alimentele incluse tradiţional în dieta mediteraneană sunt recomandate celor care suferă de artrită: ulei de măsline, carne slabă, peşte, legume bogate în omega-3. Alimentaţia sănătoasă este crucială în cazul bolnavilor de artrită când aceştia mai au şi diabet, sunt obezi sau au probleme cardiovasculare.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.