Mituri când cumperi alimente. Ce este greşit în alegerile noastre

Mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie neapărat şi costisitoare dacă ştii unde să te uiti şi cum să o găseşti când te duci la cumpărături în supermarketuri. Toată lumea îşi aprovizionează familia cu tot ce este necesar pentru ale gurii şi deseori alegerile le facem în funcţie de miturile care ne înconjoară: ce este bun şi ce nu, ce e sănătos şi ce nu, ce să iei, ce să nu iei, cum să alegi şi ce să nu alegi.

RomaniaTV.net
16 sept. 2012, 08:48
Mituri când cumperi alimente. Ce este greşit în alegerile noastre

Iată 14 mituri celebre care stau la baza multor alegeri alimentare pe care le facem pentru familia noastră când mergem la cumpărături şi care este de fapt adevărul din spatele lor. Sfaturi bune şi utile de la webmd.com, pe care le putem folosi ca să ne hrănim sănătos familia!

1. Mit: Întotdeauna este mai sănătos să alegi produsele organice

Produse organice înseamnă mai puţine pesticide pentru familia ta, dar nu există nicio dovadă reală că ele sunt şi mai nutritive. Dacă eşti adeptul cumpărăturilor organice, ia mai degrabă mere, piersici, caise, salată, spanac, pentru că ele pot avea mai multe reziduuri de pesticide în cazul variantei non-organice. Nu te preocupa în cazul produselor ce au coajă dacă sunt sau nu organice: portocale, avocado, banane. Oricum arunci coaja. Însă indiferent dacă sunt sau nu organice, asigură-te că spălaţi foarte bine produsele cumpărate.

2. Mit: Cumpără cereale integrale sau deloc

Cerealele integrale sunt mai sănătoase decât cele rafinate. Ele sunt o sursă mai bună de fibre şi te ţin sătul mai multă vreme. Cel puţin jumătate din cerealele consumate de familia ta trebuie să fie integrale. Nu sunteţi obişnuiţi cu gustul? Începeţi cu pâinea albă normală şi consumaţi cereale integrale cum ar fi floricelele de porumb dar fără unt. Apoi, cumpără făină integrală şi înlocuieşte jumătate din cantitatea de făină albă pe care o foloseşti la orice găteşti cu această făină integrală. Apoi cumpără paste integrale care sunt la fel de gustoase ca cele rafinate.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro