Mitt Romney a avertizat că nu va ceda în faţa Rusiei în privinţa scutului antirachetă VIDEO

Într-un discurs consacrat politicii externe, candidatul republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite a declarat că va implementa sisteme antirachetă eficiente. Mitt Romney a precizat că, dacă va ajunge la Casa Albă, acest punct nu va fi negociabil cu Moscova.

RomaniaTV.net
08 oct. 2012, 20:14
Mitt Romney a avertizat că nu va ceda în faţa Rusiei în privinţa scutului antirachetă VIDEO

Mitt Romney şi-a prezentat priorităţile în ceea ce priveşte politica externă. Iar scutul antirachetă reprezintă un capitol important al platformei sale electorale.

„Voi implementa un sistem de apărare antirachetă eficient, pentru a proteja în faţa ameninţărilor. Iar în această privinţă nu va exista felixibilitate faţă de Vladimir Putin”, a declarat Mitt Romney, candidat la preşedinţia SUA.

Tot la capitolul apărare, fostul guvernator de Massachusetts a discutat despre bugetul apărării în NATO.

„Le voi cere aliaţilor noştri din NATO să menţină puternică cea mai mare alianţă militară din istorie, onorându-şi angajamentul de a aloca câte 2% din Produsul Intern Brut pentru securitate. În prezent, numai trei din cele 28 de ţări membre NATO îndeplinesc acest obiectiv”, a mai declarat Mitt Romney.

Potrivit celor mai recente sondaje, Mitt Romney se află în prezent la egalitate cu Barack Obama în preferinţele americanilor. După dezbaterea de săptămâna trecută, fostul guvernator de Massachusetts a câştigat 2 procente, în timp ce preşedintele Barack Obama a pierdut 3 procente. Acum, cei doi sunt creditaţi cu 47% din intenţiile de vot. Americanii îşi vor alege pe 6 noiembrie preşedintele.