Mitică Dragomir: Nu vreau să fie dat afară Piţurcă, dar el se crede Iisus Hristos

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, la Sport.ro, că nu l-a criticat pe selcţionerul Victor Piţurcă având intenţia ca acesta să fie dat afară, dar a precizat că e deranjat de atitudinea acestuia, că se crede Iisus Christos.

RomaniaTV.net
02 apr. 2013, 13:13
Mitică Dragomir: Nu vreau să fie dat afară Piţurcă, dar el se crede Iisus Hristos

Oficialul LPF a criticat însă jocul echipei naţionale, despre care a spus că nu mai poate învinge decât echipe precum Estonia şi Malta. „Sunt sătul de bla-bla-bla. Eu am gândit ca toţi românii. Dacă toţi suntem tâmpiţi şi doar el deştept, foarte bine. Eu nu am insistat să-l cheme pe Sânmărtean decât în momentul în care era cel mai bun fotbalist din ţară. Ce să am eu cu Sânmărtean? Am vorbit o dată în viaţa mea cu Sânmărtean. Eu l-am văzut că e jucător bun şi mă gândeam că echipa naţională are nevoie de astfel de jucători. Eu nu l-am criticat pe Piţurcă cu dorinţa de a fi dat afară, eu l-am criticat pentru că el se crede Iisus Hristos pe Pământ. El se crede purtătorul adevărului absolut, el nu bagă pe nimeni în seamă din federaţie. El nu ţine cont de preşedintele federaţiei, de vicepreşedinţii federaţiei, de Comitetul Federal, de cei mai mari antrenori pe care i-a avut această ţară. Dar rezultatele din ultima perioadă au arătat că în afară de Estonia şi Malta nu putem bate pe nimeni”, a spus el.

Referindu-se la afirmaţiile făcute de Piţurcă, marţi, într-o conferinţă de presă, potrivit cărora ediţia actuală a Ligii I este cea mai slabă din istorie, Dragomir a spus că prima divizie este pe locul 9 în clasamentul stabilit de UEFA.

„Avem o pleiadă de jucători valoroşi după care aleargă Europa, avem un campionat pe locul 9 în Europa, clasament dat de UEFA, nu de mine. În ce domeniu de activitatea mai suntem pe locul 9 în Europa. Eu vreau să rămână la echipa naţională şi dacă o califică eu îl voi lăuda pe Piţurcă. Nimeni nu vorbeşte de Piţurcă la superlativ, de 10 ani, în afară de mine. Eu nu sunt un om rău, se dovedeşte asta. Dar ce am de spus, spun, chiar dacă de multe ori mai şi greşesc. În ceea ce priveşte comportamentul jucătorilor şi antrenorilor o mai spun, merg din greşeală în greşeală”, a declarat Dragomir.

Preşedintele ligii i-a răspuns într-un mod ironic lui Piţurcă în ceea ce priveşte criticile acestuia legate de felul în care era îmbrăcat: „O să mă îmbrac golăneşte, ca el. Văd că are aptitudini de designer vestimentar, înseamnă că le-a învăţat acum. Cred că de asta au pierdut cu 4-0 şi 4-1, cu 8-1, şi au făcut ţara de râs, pentru că am avut eu un costum comunist la emisiune”.

Victor Piţurcă a susţinut, marţi, o conferinţă de presă, în care a răspuns, printre altele, criticilor des formulate la adresa sa de Dumitru Dragomir. Piţurcă l-a acuzat pe preşedintele LPF că are un „plan bine pus la punct” prin care urmăreşte să facă rău echipei naţionale a României.