Mită electorală cu ajutoare europene VIDEO

Se întâmplă la Orbeni, judeţul Bacău, unde localnicii cu primit, de sărbători, pungi cu alimente de la Uniunea Europeană. Nu mică le-a fost însă mirarea când au găsit în sacoşe, pe lângă mâncare, un pliant electoral şi o cerere de adeziune la PSD.

RomaniaTV.net
13 apr. 2012, 08:50
Mită electorală cu ajutoare europene VIDEO

Toate ajutoarele europene ar fi trebuit să ajungă la persoanele fără venituri până pe 31 martie, când a fost termenul-limită. Cele mai multe au fost distribuite atunci, însă, joi, au fost acordate şi altele, cu pliante PSD. Poliţiştii au mai multe piste. Una dintre ele ar fi că pensionarii au primit mai puţine alimente şi astfel s-a creat un surplus care a fost distribuit acum, ca mită electorală. Cealaltă variantă – nu toate persoanele şi-au ridicat alimentele, însă cineva a semnat în locul lor şi şi-a însuşit pe nedrept produsele.

Prefectul de Bacău a cerut deja efectuarea unei anchete. „E un gest de umilinţă la adresa oamenilor simpli, oamenilor care trebuie să beneficieze de ajutoare de la Uniunea Europeană, ajutoare care trebuiau sa fie deja date (…) O să urmeze o anchetă să vedem dacă s-a distribuit pe baza tabelului încheiat”, a spus prefectul.

Primarul din localitate, Viorel Fantu, susţine că distribuţia alimentelor s-a încheiat acum două săptămâni şi că toate produsele au fost date atunci. El spune că adversarii politici i-ar fi înscenat totul. „Fără îndoială este o făcătură, un gest josnic pe care noi nu am facut-o la adresa lor (…) Nu este nicio legătură între ajutoarele pe care noi le-am distribuit celor 620 de persoane şi care au ajuns la beneficiari şi acel pliant care în mod răutăcios este legat de acea sacoşă”, susţine primarul.

Până una-alta, în comună au rămas oameni nevoiaşi care nu au primit ajutoarele. „N-am primit ajutor nimic, nici soţia- mamă eroină cu 9 copii. N-am primit nimic”, a spus un localnic.

Ancheta poliţiei va stabili exact ce s-a întâmplat.