Mit sau adevăr: Produsele afrodisiace chiar cresc apetitul sexual? Vezi lista lor

În contextul în care peste 60% din femei suferă de disfuncţii sexuale la un moment dat de-a lungul vieţii, iar trecerea timpul asupra căsnicie face mai mult rău decât bine din punct de vedere al sexului, este de la sine înţeles de ce multe persoane speră să găsească salvarea în produsele afrodisiace.

RomaniaTV.net
05 iun. 2013, 07:14
Mit sau adevăr: Produsele afrodisiace chiar cresc apetitul sexual? Vezi lista lor

Cand vine vorba de produse afrodisiace, nu ar trebui sa le subestimam puterea. Acestea sunt, de regula, alimente despre care se spune ca au capacitatea de a stimula simturile, vederea, mirosul, gustul si atingerea, si determina functiile senzoriale sa se puna in slujba unei singure activitati: sexul.
 
Produsele afrodisiace chiar pot creste apetitul sexual, dar nu asa cum cred multi dintre noi!
 
Nu exista nicio dovada stiintifica ce atesta ca un afrodisiac stimuleaza organele sexuale. Dar anumite mancaruri si activitatea in sine, cea de a manca, pot sugera conotatii sexuale creierului, care ulterior stimuleaza libidoul.
 
Rapita salbatica, ceapa, prazul, sparanghelul, anghinarea si macrisul sunt printre primele produse alimentare afrodisiace consemnate in istorie. Se spune despre ele ca cresc apetitul sexual, dar si numarul de spermatozoizi din lichidul seminal al barbatului.
 
Si fructele “voluptoase”, cu curbe, precum merele si pere, erau considerate la randul lor afrodisiace, in timp ce despre fructele cu multe seminte, de tipul rodiile, se spunea ca sunt un “leagan al fertilitatii”.
 
Stridiile sunt alte alimente considerate afrodisiace, dar biologia moderna a demonstrat ca ele au mai degraba un efect placebo, decat unul real, pentru ca nu contin, de fapt, niciun fel de substanta excitanta. Sunt facute din apa, proteine, carbohidrati si grasime, putina sare si glicogen, dar si potasiu si calciu, in cantitati mici. Cam atat si nimic excitant. Insa ce le-a adus renumele de mancare afrodisiaca a fost forma si textura.
 
Totuşi, ciocolata este dovedita stiintific a fi capabila sa favorizeze excitarea. Si aztecii intuiau acest lucru, fiind un produs rafinat si ravnit. Abia mai tarziu oamenii de stiinta au descoperit ca ciocolata contine o substanta chimica denumita feniletilamina care stimuleaza sistemul nervos central, responsabil si de excitare. Pe de alta parte, corpul uman nu este receptiv la cantitati mici de feniletilamina, cat contine ciocolata. Cu toate acestea, textura, topitul in timp ce este plimbata prin gura cu limba, face ciocolata sa fie, in continuare, unul dintre cele mai potente afrodisiace.

CONTINUAREA PE LYLA.RO.