Misterul morţii lui Cory Monteith: „Arăta atât de bine, de sănătos”

Cory Monteith, actor canadian devenit celebru datorită serialului "Glee", este regretat de foarte mulţi fani, dar şi de colegii de platou, care nu înţeleg de ce acesta a plecat dintre ei. Totuşi, există tot felul de speculaţii privind cauzele morţii actorului.

16 iul. 2013, 14:33
Misterul morţii lui Cory Monteith: „Arăta atât de bine, de sănătos”

Cory Monteith a fost găsit mort, în data de 13 iulie, într-o cameră de hotel din Vancouver, după ce nu a eliberat camera la ora stabilită. Deşi autopsia a fost încheiată, cauzele decesului actorului din Glee nu sunt încă cunoscute, iar rezultatele analizei toxicologice urmează să fie finalizate în câteva zile.

Cu doar câteva zile înainte de moartea sa, Cory Monteith a fost surprins, în Vancouver, alături de câţiva prieteni şi consumând bere. Conform TMZ, actorul a consumat trei beri, dar nu părea să se fi îmbătat. De asemenea, cu câteva ore înainte de producerea morţii, actorul a ieşit în oraş alături de câţiva prieteni, fanii care l-au văzut afirmând că acesta consumase alcool, dar părea normal şi fericit.

Pe de altă parte, problema lui Cory privind consumul de droguri nu era un secret, acesta fiind chiar internat, în aprilie, într-o clinică de reabilitare, pe care a părăsit-o după o lună. Totuşi, sergentul care a fost chemat la faţa locului, când Cory a fost descoperit mort, a afirmat că nu au existat probe care să indice că decesul actorului ar fi survenit în urma unui consum de droguri ilegale, însă alte autorităţi ale legii au refuzat să comenteze asupra conţinutului din camera de hotel.

Totuşi, colegii lui din serial povestesc că pe platourile de filmare din Los Angeles, Cory Monteith nu s-a prezentat niciodată la filmări sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.

Chiar dacă unele surse iau în considerare şi varianta sinuciderii, declaraţiile şi faptele sale de înaintea morţii nu lăsau această impresie. Potrivit unor surse, Cory Monteith dorea să se mute alături de iubita sa din realitate şi din serial, Lea Michele.

În plus, cu doar două zile înainte de deces, Cory Monteith s-a întâlnit cu impresara sa Elena Kirschner şi mentorul lui de actorie Maureen Webb, cele două spunând că actorul arăta fericit şi că nu a consumat alcool în timpul mesei.

„Arăta foarte bine, foarte sănătos. Nu l-am văzut arătând atât de bine de foarte mult timp. Am mâncat multă mâncare, dar am băut doar limonadă”, a povestit Maureen Webb pentru People.com.

Din păcate, până în prezent, cauzele morţii lui Cory Monteith nu sunt cunoscute, după cum şi purtătorul de cuvânt al medicului legist a declarat: „Tot ce pot spune este că nu există o cauză clară a morţii. Consumul de droguri a fost parte din viaţa lui, ceea ce nu era tocmai un secret, dar asta nu înseamnă neapărat că asta este cauza morţii„.