Misterele adâncurilor: Cele mai ciudate lacuri din lume FOTO

Unele lacuri ne fascinează prin culoarea lor superbă, altele prin frumuseţea lor, iar altele pentru că sunt pur şi simplu ciudate.

06 aug. 2013, 05:33
Misterele adâncurilor: Cele mai ciudate lacuri din lume FOTO

Lacul Meduzelor din Palau

Lacul Meduzelor (Jellyfish Lake) se află în Palau. Din cauza izolării faţă de ocean şi a faptului că nu există prădători naturali, meduzele aurii au invadat lacul şi se reproduc extrem de rapid. Meduzele migrează dintr-o parte a lacului în cealaltă, o dată pe zi, într-un banc gigantic. Pişcăturile lor nu sunt periculoase pentru oameni, aşa că este un loc preferat de turişti pentru snorkeling.

Lacul Resia cu…turn

Lacul Resia se află în Tirolul de sud, o provincie din nordul Italiei şi este un lac artificial creat în urma construcţiei unui baraj în anii 1950. Mai multe sate au fost acoperite de ape, mai puţin un turn cu ceas, care iese triumfător din mijlocul lacului.

Lacul cu valuri gigantice

Pe Lacul Superior din SUA se poate face surf, atât de mari sunt valurile sale în timpul iernii. Din păcate, apa este atât de rece, 0-5 grade Celsius, încât surferii se dau cu vaselină pe faţă pentru a se proteja.

Lacul care fierbe din Dominica

Lacul care fierbe din Dominica se află în această stare tot timpul anului. În timp ce în centrul său temperatura apei sale depăşeşte 100 de grade Celsius, la mal ajunge la doar 70 – 90 de grade. Fenomenul este cauzat de activitatea vulcanică şi lacul este instabil. Câteodată seacă, dar cel mai des… fierbe. Curajoşii încearcă să îl traversează pe o sfoară agăţată deasupra lui.

Lacul Baikal – cantităţi enorme de metan

Misterioasele cercuri de pe lacul îngheţat Baikal au năucit experţii, până când au aflat că erau făcute de acumulările de metan. Ele nu sunt acolo tot timpul, însă atunci când apar, sunt atât de mari încât pot fi văzute din spaţiu.

Lacul cu lacuri

Vulcan Point este cea mai mare insulă pe un lac aflat pe o insulă pe un lac… pe o insulă. Vulcan Point se găseşte pe Main Crater Lake, de pe insula Taal, regăsită pe lacul Taal, de pe insula Luzon, din Oceanul Pacific. Totul este, de fapt, craterul unui vulcan activ, iar cercurile concentrice au fost create pe parcursul anilor, după ce se prăbuşeau conurile vulcanice. Vulcan Point se află în partea activă a vulcanului.

Lacul cu apă roşie

Lacul Colorada din Bolivia are apă roşie şi pare a fi pe Marte, nu pe Terra. El are insule făcute din borax – un ingredient folosit în detergenţi, iar păsările flamingo adoră locul.  Lacul extrem de sărat este roşu datorită algelor şi microorganismelor apărute în el.

Lacul cu…asfalt

Lacul Pitch este cel mai mare depozit din lume de asfalt natural. Un lac întreg plin cu asfalt lichid. Zone din New York au fost pavate cu asfaltul luat din acest lac. Acesta a fost creat când o pungă de petrol aflată în scoarţa Pământului a fost forţată să iasă la suprafaţă. Substanţele mai uşoare s-au evaporat, lăsând în urma lor… asfaltul. Datorită calităţilor de conservare ale materialului, în lac au fost găsite o sumedenie de fosile, de la leneşi întregi şi dinţi de mamuţi.

Lacul cu rechini

Un lac din Australia a fost invadat de rechini-taur. O inundaţie recentă a adus rechinii de pe un râu în lac, iar când apele s-au retras, rechinii au rămas captivi acolo. Localnicii se bucură, însă, de prezenţa lor. Asta pentru că cele mai multe animale australiene sunt otrăvitoare şi agresive, iar rechinii par cuminţi pe lângă ele.