Miss World România 2011: Nu am visat vreodată că voi obţine acest titlu FOTO

Alexandra Stănescu, cea care a obţinut titlul Miss World Romania 2011, are 21 de ani, este din Dâmboviţa şi este studentă în anul III la Facultatea de Litere, specializarea Comunicare şi Relaţii Publice din Bucureşti.

06 dec. 2011, 20:21

Tânăra ne-a reprezentat cu mândrie în întreaga lume prin participarea la Miss World 2011, finală care s-a ţinut la Londra, pe 6 noiembrie. Evenimentul a fost urmărit în fiecare an de peste un miliard de telespectatori din 168 de ţări.

Alexandra este o fată simplă, sensibilă, frumoasă şi cu o strălucire şi un optimism aparte. Cum nu se putea altfel cu asemenea calităţi, ea îşi doreşte o carieră de succes în televiziune.

RTV.net: Cum ai ajuns să participi la  Miss World România?

Alexandra Stănescu: Vara trecută am participat la Festivalul de Modă de la Craiova. Acolo, organizatorii concursului Miss World România, Camelia și Marius Seceleanu, mi-au propus să particip la concursul național.

Îmi aduc aminte de faptul că mi-au mărturisit că au nevoie de fete frumoase, dar care să fie responsabile și serioase, care să fi realizat ceva în viață până la momentul respectiv, care să fie deschise, sociabile, inteligențe, care să aibă, de fapt, o personalitate complexă, nu numai frumusețe și stil.

Inițial, nu știam ce decizie să iau pentru că aveam alte planuri pentru toamnă ce urma și pentru că nu participasem la concursuri de miss la un așa nivel, până atunci. Însă m-am gândit foarte bine, am cântărit lucrurile, am cerut părerea familiei și a celor din jurul meu și am decis că nu poate fi decât o experiență extrem de frumoasă, din care să învăț cu adevărat ceva.

RTV.net: Ce ai învăţat din experienţa unui astfel de concurs?

A. S.: Am realizat un lucru extrem de frumos, care m-a emoționat mult atunci când mi-a trecut prin gând. Participantele la Miss World pornesc în această călătorie cu anumite scopuri, cu anumite visuri, cu dorință de a face bine, de a schimba ceva în țările lor, de a rezolva problemele în care se găsesc oamenii lor.

Ei bine, am realizat că mergând acolo, pentru a schimba ceva pentru țară sau pentru lume, ajungi de fapt, să te schimbi tu și să faci ceva pentru tine, pentru a deveni tu o persoană mai bună. Astfel, am învățat cât se poate de mult din această experiență, poate mult mai mult decât m-aș fi așteptat, pentru că am ajuns acasă și am observat că mă simt schimbată, am alte așteptări de la mine, sunt mult mai responsabilă, mai atentă la cum mă comport, mai sensibilă la ceea ce văd în jur și mai dornică să ajut decât oricând.

Am învățat că trebuie să fiu recunoscătoare pentru ce sunt, pentru ce am primit și pentru țara în care m-am născut, în contextul în care există oameni cu probleme mult mai grave decât ale noastre sau care trăiesc în țări care nu le oferă prea multe șanse. Am învățat că nu trebuie să renunț în nicio situație, că trebuie să am încredere în mine tot timpul și că nu am de ce să las micile probleme să mă dezorienteze în drumul meu. Am învățat, de asemenea, că avem cu toții ceva de oferit, că mai devreme sau mai târziu vine acel moment în care putem dărui ce avem mai bun și în care să demonstrăm că suntem unici și de nelipsit.

RTV.net: Ce ţi-a plăcut şi ce nu din concurs?

A. S.: Mi-a plăcut în mod special tot principiul pe bază căruia s-a construit acest concurs, de 60 de ani și anume „Beauty with a purpose”, frumusețea în slujba unui scop, acela de a ajuta prin frumusețea, personalitatea, experiențele noastre, de a strânge propriu-zis fonduri pentru oamenii aflați în nevoie.

Am apreciat ideea de bază a Miss World, aceea de a folosi tot ce câștigăm din această experiență și anume imagine, frumusețe, faimă, succes în scopul susținerii cauzelor altor oameni. Mi-a plăcut, de asemenea, experiența de a fi la un loc cu 120 de fete din toate colţurile pământului, atât de diferite dar atât de frumoase și inteligente, fete care într-adevăr nu au numai un chip frumos, ci sunt implicate în activități și în viața socială, responsabile, hotărâte, curajoase.

RTV.net: Care a fost cel mai emoţionant moment din concursul Miss World?

A. S.: C,el mai emoționant moment a fost cel în care am dansat toate, îmbrăcate în costumele noastre populare, diverse mișcări din anumite țări. Eram atât de diferite, începând cu îmbrăcămintea, machiajul, felul în care realizăm mișcările, atitudinea, însă am trăit o emoție puternică gândindu-mă că 120 de țări dansează împreună, pe aceeași scenă.
Programul a fost, într-adevăr, dificil și foarte încărcat, puținele ore de somn și oboseala și-au spus cuvântul, în cele din urmă. Mi-ar fi plăcut să avem ocazia să vizităm mult mai multe locuri din Londra, astfel  să ne fi  bucurat și mai mult de șederea noastră acolo. Însă repetițiile pentru show-ul final, vizitele, probele concursului ne-au ocupat  tot timpul.

RTV.net: Ce beneficii ai de pe urma câştigării titlului de Miss World România?

A. S.: În primul rând, pentru mine este un motiv de mândrie în plus, o experiență pe care am trăit-o și pe care o păstrez în amintire așezată acolo, la loc de cinste, lângă toate celelalte. Am avut ocazia să acord interviuri, să fiu invitată în emisiuni, să mă cunoască lumea așa cum sunt,  să vorbesc și să reprezint o întreagă țara.

Cred că titlul Miss World România însuși este un adevărat câștig, după  o muncă intensă, după experiențe pe care trebuie să le trăiești și calitățile pe care trebuie să le obții pentru a te descurca cât mai bine în acest rol, pe care îl pot numi chiar rol de ambasador. Pe lângă aparițiile la TV, în ziare sau la diferite evenimente, cele mai importante câștiguri pentru mine, în urmă Miss World sunt cele emoționale, mândria și satisfacția pe care le-am simțit fiind câștigatoare.

RTV: Ai mai mult succes la bărbaţi acum? Ai o relaţie?

A.S Nu am remarcat în mod special lucrul acesta și nu cred că titlul de Miss World România îmi poate aduce mai mult succes sau admirație. Eu rămân în esența aceeași persoană, nu mă schimb fizic, nu mi se adaugă nimic în plus pentru a atrage mai mult atenția. Mai mult de atât, nu mi-am propus să observ lucrul acesta întrucât  am o relație de care sunt mândră și încântată.

RTV.net: Cum te-ai descrie în cinci cuvinte?

A.S.: Echilibru, floarea-soarelui, ambiţie, credinţă, zâmbet.

RTV.net: Ce ai alege copii, viaţa de familie sau cariera?

A. S.: Cred că deciziile și alegerile ne sunt influențate în primul rând de scopurile pe care le avem în anumite momente și în perioade ale vieții. În această etapă pe care o trăiesc, îmi doresc foarte mult să îmi termin studiile cu rezultate bune și să reușesc să încep o carieră frumoasă în televiziune și în relații publice. Studiez și muncesc pentru asta. Familia mea este, de asemenea, extrem de importantă pentru mine pentru că mă susține și îmi da puterea necesară de a realiza toate lucrurile frumoase pe care mi le propun. Ei îmi sunt rădăcini și aripi.

RTV.net: Care este visul tău cel mai mare?

A.S .: Am devenit Miss World România, ceea ce cred că a fost cea mai frumoasă experiență din viață mea, fără să mă gândesc vreo secundă înainte că pot ajunge acolo. Nu pot spune că participarea la Miss World a fost un mare vis împlinit pentru că nu m-am văzut acolo niciodată, chiar dacă am trăit totul precum un vis minunat. Așa că uneori ne trăim visul cel mare fără măcar să realizăm sau să ne propunem să luptăm pentru el. Ne copleșește și ne surprinde fără să ne așteptăm sau fără să-l cunoaștem. Mi-ar plăcea să trăiesc în continuare astfel de momente mărețe fără să mă aștept prea mult la ele. Un lucru pe care mi-ar plăcea, totuși să îl realizez, este să ajung să exprim tot ceea ce simt, să mă exprim și să mă fac înțeleasă prin tot ceea ce voi face, în carieră, prin cărțile pe care am da gând să le public în continuare. Visul este de a ajunge să fiu apreciată și recunoscută de întreaga lume pentru toate lucrurile pe care le-am realizat, de a crea un stil nou și personal în tot, fie că e vorba de relații publice, televiziune, sau de proză.

RTV.net: Cum arăta viaţa ta înainte de a deveni Miss World România?

A. S.: Nu foarte diferită de cum este acum, întrucât după concurs, lucrurile au reintrat în normal, am mers în continuare la școală și mi-am reluat activitățile și responsabilitățile de zi cu zi. Studentă, model la agenția One Models, preocupată de studii, înconjurată de familie și de prieteni, pasionată de relații publice, publicitate și de televiziune, implicată în multe activități și evenimente, este vorba exact despre lucrurile pe care le fac și acum.

RTV.net: După participarea la Miss World România, relaţia ta cu prietenii s-a schimbat?

A. S.: Consider că ne-am apropiat și mai mult. Am fost într-adevăr copleșită și încântată de toată susținerea lor, de încurajări, de cuvinte frumoase și de sprijin total și necondiționat. Am realizat că am foarte mulți prieteni buni, care se bucură pentru mine și care sunt acolo, indiferent de momentele pe care le trăiesc. Familia și prietenii au venit în Londra, pentru a mă susține în seară concursului, moment în care am realizat că nu aș putea face atât de multe lucruri fără sprijinul și fără dragostea lor. Am înțeles și cât de mult însemn pentru ei,  câte lucruri frumoase și poate nu la îndemână oricui, sunt în stare să facă pentru mine.

RTV.net: Cum ai fost privită la Londra?

A. S.: Participarea la Miss World a fost într-adevăr, experiența vieții mele, de până acum. Miss World a însemnat de fapt, un dans vesel și colorat, alături de atât de multe națiuni, fiecare cu visul, scopul, sentimentul său. A însemnat șansa de a ține de mână practic tot globul, într-o singură seară și de a cunoaște cele mai frumoase și mai puternice fete din lume. Acest lucru înseamnă pentru mine mai mult decât orice titlu sau câștig, pentru că am avut ocazia de a arata cine sunt și de a schimba, poate puțin în bine, imaginea României în lume, prin tot ce am făcut acolo: apariții, idei, implicare,imagine, personalitate.

În Londra am fost primită extrem de bine și de călduros, așa cum au fost privite, de altfel, toate celelalte fete. Am cunoscut profesioniști adevărați, oameni responsabili și dedicați muncii lor: organizatori, coregrafi, stiliști, make-up artiști, prezentatori.

Cu fetele am legat prietenii frumoase și am trăit momente incredibile, tocmai pentru că s-au dovedit a fi persoane deosebite și total motivate și îndreptățite de a fi acolo. Cu siguranță că am scris istorie prin tot ce am făcut împreună, fie că povesteam și schimbam idei în jurul mesei, fie că dezbăteam în public probleme legate de lume și de țările pe care le reprezentam.

RTV.net: Ai poza în reviste pentru bărbaţi?

A. S.: De obicei pot lua o decizie doar în momentul în care sunt pusă în situația respectivă, când pot cântări lucrurile, când aflu condițiile și tot ce presupun implicarea și apariția mea. Cu toate acestea, nu cred că imaginea mea este compatibilă cu astfel de apariții și nu cred că m-aș regăsi în astfel de contexte. Îmi place să mă implic în lucruri în care cu adevărat mă regăsesc, în care se înscriu valorile mele și modul în care privesc lucrurile. Așadar, nu consider că este un lucru de care aș avea nevoie sau care să mă definească.