Miron Cozma vrea să candideze la preşedinţie în 2014

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma a anunţat că în 2014 va candida din partea Partidului Social Democrat al Muncitorilor la preşedinţia României.

RomaniaTV.net
26 feb. 2012, 15:39
Miron Cozma vrea să candideze la preşedinţie în 2014

Miron Cozma vrea să candideze pentru un loc în Parlamentul European, iar în 2014 intenţionează să se înscrie în cursa pentru Cotroceni.

E primul pas să ajung în Parlamentul European pentru că în 2014 voi candida la alegerile prezidenţiale, conform unei decizii a Comitetului Director al partidului„, a declarat Cozma, la România TV.

Miron Cozma a precizat că le-a refuzat lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie înscrierea în PSDM. „Este decizia conducerii partidului nostru ca din Partidul Socialist Democrat al Muncitorilor să nu facă parte vreodată nomenclaturişti comunişti şi nimeni dintre cei care au existat în politica românească de vârf după 1989. Mircea Geoană a fost unul dintre cei interesaţi, la fel şi Marian Vanghelie, care s-a arătat interesat în discuţiile cu Dan Dinu, preşedintele organizaţiei Sector 5 a partidului şi cel care l-a făcut primar la ultimele două mandate pe Vanghelie”, a subliniat Miron Cozma.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a menţionat că nu va face niciun fel de compromis politic: „Am fost curtat de alte partide. Mi-ar plăcea să vă arăt cum a încercat să mă racoleze Traian Băsescu prin finul lui, Falcă, de la Arad. Încă din 2009 a încercat… Dar decizia noastră este fără echivoc. Nu vom accepta niciun gen de alianţă. Putem găsi modalităţi de ajutorare reciprocă pe zone de stânga, dar atât”.

Ca aspirant la un loc în Parlamentul European, Miron Cozma a lansat un atac la adresa „escrocilor politici” Gigi Becali şi Dan Diaconescu: „Dacă şi Gigi Becali e lider de partid… El trebuia să fie preşedinte la partidul bişniţarilor. Pentru mine, ca cetăţean român, e o ofensă să fiu reprezentat de Becali la Bruxelles. El şi Dan Diaconescu sunt escroci politici”.