Miron Cozma, noul candidat la Preşedinţia României

Miron Cozma va candida la Preşedinţia României. El a făcut anunţul, în direct, la România TV. În plus, Luceafărul Huilei ar putea plăti 200.000 de lei pentru mineriadele din anii '90, când mai multe garnituri de tren au fost distruse de mineri. Sunt trei ani de când Cozma contestă decizia de executare silită.

10 aug. 2013, 12:38
Miron Cozma, noul candidat la Preşedinţia României

„Deranjează enorm faptul că Miron Cozma, la anul, va candida la Preşedinţia României şi Miron Cozma a anunţat că va lua măsuri împotriva tuturor criminalilor care au omorât oameni!”, a anunţat Miron Cozma la România TV. Aceasta este explicaţia pe care Luceafărul Huilei a dat-o vizavi de datoria pe care o are de plătit către CFR.

În anii ’90 şi ’91, minerii, înarmaţi cu bâte, topoare şi lopteţi, au venit cu trenurile la Bucureşti pentru a le da o lecţie protestatarilor strânşi în centrul oraşului. Pe drum, ei au devastat garniturile, iar acum, Miron Cozma este bun de plată.

„Este penibil, pentru că minerii nu au fost transportaţi cu CFR Marfă. Cum să răspund eu dacă admitem prin absurd că minerii ar fi făcut nişte lucruri? Nici măcar ei nu au provocat vreun prejudiciu la CFR Marfă”, a spus Miron Cozma.

Judecătoria Buftea a admis, în 2010, cererea de executare silită făcută de Societatea Naţională a Căilor Ferate Române, împotriva lui Miron Cozma pentru o datorie de 200.000 lei. Fostul lider al minerilor a contestat decizia de executare silită. Următorul termen de judecată a fost stabilit la începutul anului viitor.