Miron Cozma, atac dur la Codrin Ştefănescu: Ai nesimţirea să vii să te dai victimă a Mineriadelor?

Miron Cozma, tiradă de neoprit în studioul România TV. Nemulţumit de întrebările pe care i le-a pus Codrin Ştefănescu despre Mineriada din 1990, Cozma a sărit ca ars, acuzând că el este o victimă a acelor evenimente şi că de vină este partidul lui Ion Iliescu. Codrin Ştefănescu a decis să părăsească emisiunea. 

01 mai 2013, 20:48
Miron Cozma, atac dur la Codrin Ştefănescu: Ai nesimţirea să vii să te dai victimă a Mineriadelor?

Miron Cozma, preşedinte PSDM, şi Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD, au fost invitaţi în emisiunea Corinei Drăgotescu, la România TV. Spiritele s-au încins în timpul dezbaterii despre Mineriade.

Cozma a ripostat virulent atunci când Codrin Ştefănescu a precizat că l-a urât, student fiind, pe liderul minerilor din Valea Jiului.

„Eu ca tânăr student îl urăsc pe Cozma, că au murit oameni la Mineriade şi poate, într-o zi, Cozma va avea curajul să ne spună şi nouă ce a fost cu adevărat”, a spus Codrin Ştefănescu.

Reacţia lui Miron Cozma nu a întârziat să apară. „Sunt de-a dreptul şocat că aveţi curaj să vorbiţi de evenimentele din Piaţa Universităţii când sunteţi în conducerea partidului lui Iliescu. Păi, Iliescu v-a bătut. (…) Cum vă permiteţi să vorbiţi de iunie 1990 când sunteţi unul din conducătorii partidului lui Iliescu. Dumneatata vorbeşti?! Păi, Iliescu a adus prin securistul Cămărăşescu cu Măgureanu şi cu Băsescu, de la Transporturi, i-au adus o parte (…) Iar dumneata ai nesimţirea să vii să te dai victimă. Studentule care ai fost! Unde e Marian Munteanu?! Cine a omorât oamenii? Voi, oamenii lui Iliescu … de la Miliţia Capitalei, securiştii!”, a replicat Cozma.

„Pentru cultura ta generală sunt victimă cu dosar la Strasbourg a Mineriadelor … De ce nu eşti tu victimă, victimo! Eu n-am fost conducător. Tovarăşul Iliescu a fost, cu oamenii voştri din partid, cu Băsescu, ministrul Transporturilor şi la ora aceea, încă mai are nesimţirea să vină să spună. Voi aţi omorît oamenii, voi, partidul lui Iliescu”, a continuat Miron Cozma.

Codrin Ştefănescu a decis să părăsească emisiunea.