Mircea Geoană, citat ca martor în dosarul „Mită la PSD”

Mircea Geoană s-a prezentat miercuri la Judecătoria Sectorului 1, unde a fost citat ca martor în dosarul "Mită la PSD". În acelaşi dosar, cel mai bogat român, Ioan Niculae, este cercetat pentru că ar fi finanţat ilegal campania electorala a lui Geoană la alegerile din 2009.

RomaniaTV.net
15 mai 2013, 07:01
Mircea Geoană, citat ca martor în dosarul „Mită la PSD”

Mircea Geoană a spus, la intrarea în sediul Judecătoriei Sectorului 1, că s-a prezentat în faţa instanţei în calitate de martor în dosarul în care liderul PSD Brăila Gheorghe Bunea, Ioan Niculae şi directorul Viorel Bărac, de la Interagro, precum şi Gheorghe Teodorescu, de la INSOMAR, sunt judecaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.

El a precizat că a făcut acelaşi lucru şi în urmă cu un an, când s-a prezentat în faţa procurorilor anticorupţie pentru a da o declaraţie de martor.

Întrebat dacă ştie să fi existat vreo relaţie de prietenie între Gheorghe Bunea şi omul de afaceri Ioan Niculae, Geoană a spus că nu cunoaşte acest lucru, precizând că nu ştie detalii din acest dosar.

Şi Viorel Hrebenciuc a fost citat să se prezinte la instanţă pentru a da o declaraţie de martor în dosar.

Mircea Geoană şi Viorel Hrebenciuc au fost citaţi să se prezinte la Judecătoria Sectorului 1 şi la termenul din 20 martie.

La termenul anterior, Mircea Geoană a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că nu s-a prezentat la judecătorie pentru a da declaraţii.

Senatorul Mircea Geoană declara în legătură cu informaţiile potrivit cărora a fost amendat de instanţă cu 1.000 de lei pentru că nu s-a prezentat să dea declaraţii de martor că nu a primit o citaţie în acest sens din partea Judecătoriei Sector 1, precizând că i-ar fi dat curs dacă ar fi primit-o.